Vatrene u Zagrebu dočekalo više od 300.000 navijača

Radiosarajevo.ba
Vatrene u Zagrebu dočekalo više od 300.000 navijača
Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Hrvatsku nakon najvećeg uspjeha u historiji nogometa ove zemlje, a spektakularan doček na Trgu bana Jelačića, u centru Zagreba, priredilo im je više od 110.000 navijača Vatrenih.

Reprezentacija Hrvatske je iz Moskve poletjela oko 12 sati i u Zagreb je sletjela u 15:20. Ogromna rijeka od 300.000 crveno-bijelih navijača dočekala je u ponedjeljak u Zagrebu hrvatske nogometne reprezentativce koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu osvojili srebrnu medalju.

Na Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem se nalazilo više od 100.000 ljudi, slavlje je počelo još jutros, a reprezentacija Hrvatske na Trg je stigla nešto iza 19 sati.

Policija je potvrdila da je na Trgu trenutno oko 110 hiljada ljudi, a na trasi kretanja od aerodroma oko 200.000 građana.

Nogometaši su na putu od aerodroma do Trga bana Jelačića sve vrijeme pozdravljali navijače. Više od 40 minuta bilo je potrebno autobusu da napusti prostor aerodroma i probije se do Zagrebačke ulice, na kojoj se autobus mogao početi malo brže kretati.

Zlatko Dalić na putu do Trga bana Jelačića slomio se i zaplakao. Stotine navijača htjelo mu je čestitati i stisnuti ruku, uzeti autogram.

 

Iza autobusa je bila  kolona automobila duga par kolimetara. Oko sat i pol je trajao put reprezentacije prema centru Zagrebu, a trasa kroz Novi Zagreb puna je navijača i do Trga bi mogli putovati još sat vremena.

Policija je morala potjerati navijače kako bi očistila put autobusu s reprezentativcima jer ga je okružilo stotine navijača.

Nakon slijetanja na Aerodrom Zagreb, reprezentaciju su dočekale mažoretkinje i brojni navijači, nakon čega su otvorenim autobusom na sprat igrači krenuli prema središnjem zagrebačkom trgu.

Modrića i društvo na Trgu su dočekali Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba Moja domovina.

Nogometni reprezentativci Hrvatske su bili impresionirani te su sve vrijeme snimali atmosferu koja ih je dočekala.

"Ja ne pamtim nešto slično", prokomentirao je Joško Jelićić.

Također, jučer je na ulicama Zagreba više od 30.000 ljudi pratilo finale Svjetskog nogometnog prvenstva na kojem je reprezentacija Hrvatske zauzela drugo mjestu u duelu s reprezentacijom Francuske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije