Direktor Veleža: Pustite se zastavice i WC šolje, slijedimo gest Make Ivankovića

A. S.
Direktor Veleža: Pustite se zastavice i WC šolje, slijedimo gest Make Ivankovića
Foto: FK Velež / Džemil Šoše

Društvene mreže i portali u Bosni i Hercegovini su večeras bili užareni nepotrebnim tekstovima o tome "da li je zastavica Fudbalskog kluba Velež završila u WC šolji u svlačionici HŠK Zrinjski", nakon subotnjeg mostarskog derbija u kojem su Rođeni sa 1:0 nadigrali bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine. 

Sve je krenulo od informacije da je u svlačionici za goste čistačica FK Velež u WC šolji pronašla zastavicu Veleža, koju kapiteni razmjenjuju prije početka utakmice. 

Kako su Rođeni proslavili veliku pobjedu protiv Zrinjskog

Pogledajte slavlje iz Mostara (FOTO)

Ubrzo se nakon ove informacije oglasio kapiten Zrinjskog Pero Stojkić, koji je kazao  da nikakvu zastavicu Veleža nije dobio, samo se rukovao s kapitenom Rođenih Bobićem.

"Dao sam mu zastavicu Zrinjskog, tako da Veležova zastavica nije ni bila u našoj svlačionici", kazao je Stojkić.

Nije dugo trebalo čekati da se pojavi nova informacija. Adnan Rudan, fizioterapeut Veleža, rekao je da je kapiten Bobić zaboravio zastavicu Veleža koju je trebao dati kapitenu Zrinjskog.

Šta je poručio Veležov heroj nakon utakmice sa Zrinjskim

Zvonić je ušao s klupe i svojim golom donio prvu pobjedu Veležu u derbiju nakon pet godina.

"Po zastavicu sam otišao ja i lično je predao službenom predstavniku Zrinjskog", dodao je Rudan u reakciji koju su objavili bh. mediji.

Da bismo saznali pravu istinu kontaktirali smo direktora FK Veleža. Džemil Šoše, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, bio je iznenađen zbog čega se nepotrebno dižu tenzije, nakon jednog od dva najbolja derbija između ova dva kluba posljednjih godina.

"Umjesto da uživamo u golovima na Sportskom pregledu baš u ovom trenutku na TV-u kada me zovete, mi se sada bavimo sporednim stvarima da li je zastavica završila u WC šolji. Sada trebamo istražiti da li je ajkula pojela meduzu ili je meduza pojela ajkulu", našalio se Šoše kada nam se javio. 

On jer podvukao da svi u Mostaru trebaju samo pričati u utakmici i čistoj pobjedi Veleža i da se nada da će i narednih godina tako biti, u fer i korektnom nadmetanju.

"Posebno bih se zahvalio našim navijačima koji su 90 minuta navijali bez ijednog  nacionalističkog ispada, što je jako teško u vremenu u gradu u kojem živimo. Red Army su pokazali da se mogu izdignuti iznad svega i zaista sam ponosan na njih, prije , tokom i nakon utakmice. Podvukao bih i gestu zbog koje je i nagrađen Maka Ivanković, pomoćni trener Zrinjskog, koji je istinski zaslužio aplauz naših navijača. Slijedimo njegovu gestu, njegov aplauz i dajte da o tome pričamo, a ne o zastavici", dodao je Šoše. 

Direktor Veleža je, na kraju, podvukao da i dijelom krivicu nosi ekonom Veleža, koji nije na vrijeme dostavio zastavicu kapitenu Bobiću.

Rođeni bolji od Plemića: Tragičar iz prvog derbija sezone danas je Veležov heroj

Veliki derbi u Mostaru pripao je Veležu, a junak je Denis Zvonić

"Nemojte da se vraćam na zastavicu koja u ovoj našoj pobjedi ne zaslužuje nimalo pažnje u odnosu na Red Army, Marija Ivankovića i naš trijumf od 1:0. U dva posljednja derbija protiv Zrinjskog, zaista sam uživao i želim da tako bude i narednih sezona, da mogu prići čelnicima Zrinjskog i jedni drugima stisnuti ruke za pobjede i sjajno gostoprimstvo. To je ono što samo treba Mostaru", kazao je Šoše za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije