Rođeni bolji od Plemića: Tragičar iz prvog derbija sezone danas je Veležov heroj

Radiosarajevo.ba
Rođeni bolji od Plemića: Tragičar iz prvog derbija sezone danas je Veležov heroj
Foto: AA / Velež - Zrinjski

Fudbalski klub Velež dočekao je na stadionu Rođeni u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gradskog rivala HŠK Zrinjski. Domaćin je slavio rezultatom 1:0. Junak je bio Denis Zvonić. 

U prvom poluvremenu na stadionu Rođeni nije bilo mnogo velikih prilika. Zrinjski je pokušao preko Rustemovića udarcem iz daljine, dok je na drugoj strani Fajić zakasnio na centrašut Brandaa. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0.

U nastavku bolje prilike je imao Velež, ali je golman gostiju Brkić sjajno branio. Otpor gostujuće ekipe Velež je slomio u 86. minuti.

Nakon gužve u šesnaestercu lopta se odbila do Denisa Zvonića, a tragičar prvog duela dvije ekipe ove sezone (autogol za pobjedu Zrinjskog op. a.) danas je pogodio "pravu" mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Zrinjski je mogao odmha od izjednačenja, ali se gosti nisu snašli u šesnaestercu domaćih nakon odličnog udarca Zlomislića. Ostalo je do kraja 1:0 za Velež.

U drugim utakmicama dana Radnik je iznenadio Tuzla City u gostima rezultatom 3:0, dok je Borac slavio na gostovanju kod Zvijezde 09 rezultatom 2:0. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije