Danas odluka o sankciji za Široki Brijeg zbog isticanja slike ratnog zločinca

Radiosarajevo.ba
Danas odluka o sankciji za Široki Brijeg zbog isticanja slike ratnog zločinca
Printscreen / Skandalozni transparent na Pecari

Sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH bit će održana danas (15 sati). Članovi ovog tijela raspravljat će o potencijalnima sankcijama za prekršaje koji su se dogodili u zadnja tri kola Premijer lige BiH.

Akcenat je na incidentu koji se desio u 18. kolu, tokom susreta Široki Brijeg – Zvijezda 09.

Širokom prijeti visoka kazna zbog slike zločinca Praljka na tribinama Pecare

Nogometnom klubu Široki Brijeg prijeti visoka kazna zbog slike osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koju su simpatizeri ovog kluba, Škripari, istakli na tribinama stadiona na Pecari u meču protiv Zvijezde 09, saznaje portal Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, domaći navijači na Pecari su tada istakli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Kako saznajemo, sada NK Široki Brijeg očekuje visoka novčana kazna, vjerovatno u iznosu od 10.000 KM, piše SCSport.

Zvijezda 09: Sudija i delegat su odlučili prekinuti susret u Širokom Brijegu

Nakon svih posljednjih dešavanja koji su se dogodili u Širokom Brijegu, gdje je u 34. minuti susreta NK Široki i FK Zvijezda 09 susret na stadionu Pecara prekinut, nakon što su domaći navijači istakli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, saopćenjem za javnost su se oglasili iz kluba iz Etno sela Stanišići.

Ipak, ne bi trebala biti izrečena i sankcija u vidu suspenzije stadiona, s obzirom da ta mjera, barem kada je Široki u pitanju, prethodno nije donijela očekivani ishod te su se incidenti nastavili dešavati i nakon takvih kazni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije