Zvijezda 09: Sudija i delegat su odlučili prekinuti susret u Širokom Brijegu

Radiosarajevo.ba
Zvijezda 09: Sudija i delegat su odlučili prekinuti susret u Širokom Brijegu
Foto: Radiosarajevo.ba / Detalj s utakmice Široki Brijeg - Zvijezda 09

Nakon svih posljednjih dešavanja koji su se dogodili u Širokom Brijegu, gdje je u 34. minuti susreta NK Široki i FK Zvijezda 09 susret na stadionu Pecara prekinut, nakon što su domaći navijači istakli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, saopćenjem za javnost su se oglasili iz kluba iz Etno sela Stanišići. 

FK Zvijezda 09 napustio teren Pecare zbog fotografije zločinca Praljka

Nevjerovatne scene na stadionu Pecara, gdje igraju Široki Brijeg i Zvijezda 09. Gostujuća ekipa je u 34. minuti napustila teren zbog slike na tribinama osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. Nakon ubjeđivanja kapitena Dine Ćorića s domaćim navijačima, pristalice Širokog Brijega napustile su Pecaru, dok su se igrači Zvijezde povukli sa terena.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Obavještavamo sportsku javnost da je sudija uz konsultaciju sa delegatom i kontrolorom odlučio da prekine susret, a ne kako su mediji naveli da su naši igrači samoincijativno napustili teren.

Razlog prekida je fotografija Slobodana Praljka, osuđenog zločinca, koja se pojavila na stadionu Pecara", naveli su iz Zvijezde 09. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije