Četvoro uhapšenih zbog rasizma na meču sa Engleskom

Radiosarajevo.ba
Četvoro uhapšenih zbog rasizma na meču sa Engleskom
Foto: EPA-EFE / Četvoro uhapšenih zbog rasizma na meču sa Engleskom

Četiri osobe su uhapšene u Bugarskoj zbog rasističkog gestikuliranja na fudbalskoj utakmici protiv reprezentacije Engleske.

"Zadržano je četvoro ljudi čije je utvrđeno učešće u onome što se desilo na utakmici, a radi se na otkrivanju i ostalih počinioca. Dokazi su predati tužiocima", prenijela je agencija AP saopćenje Ministarstva unutrašnjih poslova Bugarske.

Bugari se obrukali, premijer zaprijetio, predsjednik saveza ekspresno podnio ostavku

Bugraska se sinoć obrukala. Ne samo na fudbalskom terenu, nego i na tribinama stadiona u Sofiji. Bugari su poražen u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo od Engleske rezultatom 6:0, a utakmicu su osim golova Enlgeza obilježili i rasistički ispadi navijača Bugarske.

Bugarski navijači su koristili nacistički pozdrav, ali i oponašali majmune na utakmici u Sofiji, koja je dva puta prekidana.

Predsjednik Nogometnog saveza Bugarske Borislav Mihailov se povukao sa funkcije poslije toga, dok je policija upala u prostorije te organizacije.

Engleska je pobijedila sa 6:0 u toj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije