Blijedi Zmajevi večeras na Koševu razočarali protiv Irana i doživjeli poraz

3
A. S.
Blijedi Zmajevi večeras na Koševu razočarali protiv Irana i doživjeli poraz
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa utakmice BiH - Iran

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskom meču protiv Irana na Koševu, odigrala jednu od najlošijih u novijoj historiji.

Gostu su odnijeli pobjedu od 2:0, a Zmajevi za 90 minuta bukvalno nisu prikazali ništa.

Blijedo, loše, nikakvo izdanje Bosne i Hercegovine, koju u narednih šest dana čekaju dva najveća iskušenja - dva duela u Ligi nacija protiv Nizozemske (15. novembar) i Italije (18. novembar).

Kako sada stvari stoje, Duško Bajević, sve su prilike, kao selektor neće opstvariti nijednu pobjedu. Evidentno je i to da Zmajevi u 2020. godini nisu nijednom osjetili slast radosti trijumfa.

Bajević je u ovoj utakmici bio lišen usluga Edina Džeke, koji ima koronavirus, i koji nije ni došao u Sarajevo iz Rima. 

Prije početka susreta stogla je vijest da su još tri Zmaja pozitivna (Haris Hajradinović, Samir Zeljković i Ajdin Hasić), dok su Edin Višća, Sead Kolašinac, Dennis Hadžikadunić i Branimir Cipetić, ostali u hotelu iz mjera sigurnosti.

Sve to je rezultiralo da oslabljena BiH za 90 minuta ne napravi nijednu izglednu priliku za gol. Kako pratimo Zmajeve, to se nikada nije dogodilo. A pratimo ih od historijske utakmice u Tirani sa Albanijom, od 30. novembra 1995. godine.

Prvi gol na utakmici postigao je Kaveh, u 46. minuti susreta.

Kaveh je prošao po desnoj strani i rezantnim udarcem zatresao mrežu PirićaBio je to filigranski tačan udarac.

Na poluvremenu u svlačionici ostao je Pjanić. To je bio podatak koji nije davao nikakvu nadu da do kraja susreta možemo postići gol.

Do kraja susreta, u 91. minuti primili smo još jedan gol za kraj (Ghaedi je pogodio, op. a.).

S ovim porazom, Zmajevi su smanjili šanse da se nađu u "trećem šeširu" u žrijebanju grupa za kvalifikacije za Svjetsko prvestvo.

Zašto se sve ovo ovako dešava sa Zmajevima - selektor Bajević će morati naći krivce.

Mi ih već znamo, ali ćemo o tome nekom drugom prilikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije