Bjelorusija: Hrabro Sarajevo zbog sudijske bruke ispalo iz Lige prvaka

A. S.
Bjelorusija: Hrabro Sarajevo zbog sudijske bruke ispalo iz Lige prvaka
Foto: FK Sarajevo / S utakmice u Bjelorusiji: Dynamo Brest - Sarajevo

Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo nisu uspjeli da se plasiraju u treće pretkolo Lige prvaka

Šampion Bosne i Hercegovine poražen je u Bjelorusiji, od njihovog prvaka Dynama (1:2) u meču koji je večeras odigran u Brestu

Tim s Koševa hrabro se predstavio u Bjelorusiji i da nije bilo sudijske pogreške u 55. minuti kada su poništili regularan gol Mersudina Ahmetovića, ko zna kako bi se na kraju utakmica završila.

Krenimo redom...

Prvo poluvrijeme

Odmah na otvaranju susreta - hladan tuš. Domaći tim je već u četvrtoij minuti poveo sa 1:0.

Nakon udarca Milevskog lopta je od Miličevića ušla u mrežu Sarajeva. Kovačević je pokušao da spasi da lopta uđe u mrežu, ali nije uspio.

Nakon toga Sarajevo je pritiskalo domaći tim. Nanizali su tri kornera u nizu, bilo je poluprilika, ali se do 34. minute rezultat nije mijenjao.

Tada je Sarajevo izvelo sjajnu akciju. Rahmamović je malo mrljavio, pao je u kaznenom prostoru domaćina, ali se lopta nekako "dogegala" do Đokanovića koji je zatresao mrežu Dynama za 1:1.

Nakon postignutog gola, puleni trenera Vinka Marinovića su nastavali napadati, ali se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:1.

Drugo poluvrijeme

Ponovo peh. Odmah je Dynamo poveo sa 2:1. Ponovo je odbrana Sarajeva spavala, a domaći su to iskoristili i postigli gol za 2:1. Na semaforu je pisalo da se igra 50. minuta.

Pet minuta kasnije, greška sudija o kojoj smo pisali. Ahmetović je postigao gol, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu - ofsajd.

Snimak smo gledali nekoliko puta, ali ofsajda nije bilo. 

U pretkolima Lige prvaka nema VAR-a, tako da od eventualnog gledanja snimka neće biti ništa.

Ostat će zapisano da su nas pokrali Kiprani predvođeni Loukasom Sotiriouom. Asistirali su mu Charalampos Georgiou i Nikos Egglezou, dok je četvrti sudija bio Vasilis Dimitriou.

Nakon toga, Sarajevo je napadalo, Tatar je imao jednu dobro priliku, ali je loše pucao preko gola. 

U finišu je sudija mogao svirati i penal za Sarajevo, ali se pištaljka nije oglasila.

Bordo tim nije imao snage da dođe do tih 2:2 i izbori produžetke - šteta. 

Ostalo je 2:1 za Dynamo koji se tako plasirao u treće pretkolo Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije