Repeša: Kvalitetniji smo od Finske i Češke, imamo više talenta

Radiosarajevo.ba
Repeša: Kvalitetniji smo od Finske i Češke, imamo više talenta
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jasmin Repeša

Jasmin Repeša je danas u Sarajevu održao prvu konferenciju za medije otkako je u subotu postao selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako je u mnoge dosta toga rekao i proteklih dana, bilo je zanimljivo  slušati njegovo prvo obraćanje medijima.

Novi selektor Zmajeva: Jasmin Repeša otkrio zašto je došao na klupu BiH

"Prije svega, htio bih da kolegi Vujoševiću poželim brz oporavak. To je čovjek koji je zadužio ove prostore. Ovaj spisak je njegov i mislim da će i on biti zadovoljan da taj razvoj koji je ostvaren s njim doživi nastavak dalje. Moram dodati i hvala igračima na odazivu. Imamo problem da svi ne mogu biti  prisutni. Ne postoji trener koji može napraviti sustav u dva dana, ali bih htio pohvaliti članove Upravnog odbora na fantastičnoj želji da me dovedu. Ovo je minimum koji sam učinio da pomognem”, kazao je Repeša na početku konferencije za medije.

On kaže da bi volio da čuje pozitivne poruke…

“Ako budemo imali pravi pristup, vjerujem da će doći I rezultat. Finska je strašno agresivna, odlično trči, dobri su u skoku. Češka će igrati u najjačem sastavu. To su reprezentacije sa strašno naglašenim motoričkim potencijalom. Kvalitetniji smo, imamo više talenta", dodao je Repeša, koji je podvukao da nikada nisam euforičan I da BiH ima manji bodovni zaostatak u odnosu na konkurenciju, ali da treba vjerovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije