Novi selektor Zmajeva: Jasmin Repeša otkrio zašto je došao na klupu BiH

Radiosarajevo.ba
Novi selektor Zmajeva: Jasmin Repeša otkrio zašto je došao na klupu BiH
FOTO: Facebook / Jasmin Repeša

Jasmin Repeša novi je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje Radiosarajevo.ba.

On će na klupi naslijediti Duška Vujoševića koji zbog zdravstvenih problema ne može voditi Bosnu i Hercegovinu u narednim mečevima protiv Finske i Češke Republike. 

Vujošević neće voditi Zmajeve protiv Finske i Češke, odrekao se plate

Vujoševićev pomoćnik Mensur Bajramović dobio je ponudu iz Hong Konga i zbog toga je odbio voditi reprezentaciju.

Bajramović napustio Zmajeve: Bio sam primoran donijeti tešku odluku

Repeša je trenersku karijeru izgradio u Hrvatskoj, gdje je vodio Cibonu, Split, Cedevitu.

Bio je i selektor reprezentacije Hrvatske. Vodio je i druge velike ekipe kao što su Fortitudo Bolonja, Virtus Roma, Beneton, Unikaja.

"U proteklih nekoliko sati obavio sam stotinu razgovora sa čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Situacija je takva kakva jeste, Duško Vujošević ne može zbog zdravstvenih razloga voditi selekciju, kao ni Mensur Bajramović koji je dobio angažman u Hong Kongu, tako da je u ovom momentu jako važno pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine”.

To je na početku razgovora za SCsport kazao proslavljeni košarkaški stručnjak Jasmin Repeša, koji je prihvatio ponudu da sjede na užarenu klupu bh. selekcije.

Kako kaže, čast će mu biti selektor Zmajeva, ali ne želi davati nikakve bombastične izjave. I sam je svjesan svega što se dešava u bh. sportu.

“Kome se ne bi svijdela ova priča. Ja sam sticajem okolnosti trenutno bez posla, tako da se to poklopilo. Međutim, mnogi igrači neće moći doći u ponedjeljak na okupljanje i to mi je veliki problem. No, kako god, smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Ja sam, inače, kao čovjek jako zahtjevan prema sebi i drugima, pun sam energije i želim da i ostali oko mene budu takvi. Ko nije takav ja ga obično tjeram, a ako ga ne mogu otjerati, idem ja”, kazao je Repeša.

Kontaktirao je i Vujoševića za savjete.

“Pa naravno, ovo je Vujoševićev projekt, ja i nisam pravio ovaj spisak, većinu igrača i ne poznajem. Čuo sam se sa Duletom i pričali smo mnogo vremena”, kazao je Repeša.

Na kraju razgovora Repeša je potvrdio da se Gordić vraća u reprezentaciju.

“Gordić će sigurno igrati, već smo se čuli. Nažalost, ni on neće moći doći u ponedjeljak”, zaključio je Repeša, koji bi sutra treba stići u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije