Pravi mali balkanski tim: Jusufu Nurkiću se pridružuje hrvatski internacionalac

O. K.
Pravi mali balkanski tim: Jusufu Nurkiću se pridružuje hrvatski internacionalac
Foto: Portland Trail Blaers / Blazersi u doigravanju

Nakon što su uspjeli da osiguraju novi potpis Damiana Lillarda, Portland Trailblazersi našeg Jusufa Nurkića osigurali su potpis hrvatskog reprezentativca, Maria Hezonje.

Durant i Irving novi igrači Netsa, Musa na izlaznim vratima

Hezonja dolazi kao slobodan igrač iz Knicksa, a ovo mu je treći klub u NBA, jer je prije New Yorka boravio na južnoj obali, u Orlando Magicsima, koji su ga izabrali na draftu.

Hezonja je prosječan bek šuter, prethodnih godina nije uspio da pokaže sav svoj talent koji ga je krasio i koji ga je, na kraju krajeva, doveo u NBA.

Knicksi mu nisu davali odgovornost u vođenju napada, a to neće biti slučaj ni sa Portlandom, jer su primarni kreatori igre upravo Lillard i CJ McCollum.

S druge strane, njegova dobra, na momente solidna defanzivna igra moći će da pomogne Portlandu u odbrani brzih napada, a Hezonja će morati da popuni veliki prostor zbog toga što je Trailblazerse napustio Aminu, koji je bio odličan defanzivni igrač.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije