Ko je Jonquel Jones? Pročitajte šta je poručila navijačima BiH

Radiosarajevo.ba
Ko je Jonquel Jones? Pročitajte šta je poručila navijačima BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zmajice večeras igraju protiv Švicarske

Na Ilidži je danas održana konferencija za medije Ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine,  nakon što su naše igračice ostvarile senzacionalnu pobjedu protiv Rusije na gostovanju (70:69) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajice sada očekuje utakmica na domaćem terenu, u Skenderiji, protiv Švicarske (20 sati), koja je u prvom susretu slavila protiv Estonije (73:63).

Hrabre Zmajice sutra igraju novi meč: Napunimo Skenderiju i podržimo ih

Na Ilidži je danas održana konferencija za medije Ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je pobjedom nad Rusijom u gostima od 70:69, donijela svjetlu tmurnom tunelu sportskih dešavanja u našoj zemlji. Zmajice su pobjedom na startu kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo priredile jednu od najvećih senzacija u ženskoj košarci.

Na konferenciji za medije, između ostalih , govorila je i Jonquel Jones, sjajna igračica sa Bahama, koja je pristala da nosi dres Bosne i Hercegovine. 

"Protiv Rusije je bio nevjerovatan meč. Svi smo odigrali odlično svoju ulogu, cijela ekipa. Veoma smo sretni. Očekivali smo tešku utakmicu, drago mi je da smo usrećili ljude u Bosni i Hercegovini. Očekujem da nas sutra publika podrži i da nas na taj način nagradi za ono što smo dali u meču protiv Rusije", kazala je Jones. 

Jonquel Jones izabrana kao šesti pick na NBA draftu 2016. - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Jonquel Jones izabrana kao šesti pick na NBA draftu 2016.

Jones je Zmajice vodila do pobjede protiv Rusije, kada je ubacila 29 poena i uhvatila 16 skokova. Ona je pogodila i presudnu trojku 15 sekundi prije kraja, te je sasvim zasluženo od strane FIBA-e prvo uvrštena, a kasnije proglašena MVP igračicom prvog kola. 

Jones ima 25 godina, pokriva pozicije visokog krila i centra, a u prošloj sezoni bila je izabrana za najbolju šestu igračicu u WNBA ligi.

Lojo: Jones sam predlagao da odmori, ona mi je samo jedno govorila

Košarkašice BiH su u Orenburgu ostvarile herojsku pobjedu nad favorizovanom Rusijom u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Zmajice su, predvođene selektorom Goranom Lojom, slavile pobjedu od 70:69, a on je nakon ovog trijumfa bio oduševljen. Istakao je kako je ovo 12 najboljih košarkašica koje naša država ima u ovom trenutku, te da svaka od njih ostavlja srce na terenu.

Jonquel Jones izabrana kao šesti pick na NBA draftu 2016. godine gdje i dalje igra za Connecticut Sun, dok je u pauzama u WNBA sezoni nastupala za ekipe Asan Woori Bank Wibee, Shanxi Flame, te ruskog UMMC Ekaterinburga.

Podsjetimo ulaz za sutrašnji meč je besplatan, a pogledajte trojku s kojom je Jones donijela trijumf BiH:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije