Bukva: Dječaci s Kosova večeras igraju prvu utakmicu na EP-u

A. S.
Bukva: Dječaci s Kosova večeras igraju prvu utakmicu na EP-u
FOTO: Fena / Sejo Bukva

Kadetsku reprezentaciju Kosova očekujemo tokom dana u Sarajevu. Oni su u ponoć krenuli prema Bosni i Hercegovini, a večeras će u 21 sat odigrati prvu utakmicu. Sutra je na Europskom prvenstvu slobodan dan, pa će odigrati jednu od dvije zaostale utakmice.

To je za Radiosarajevo.ba potvrdio Sejo Bukva, potpredsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak sinoć je izjavio da će biti izdate vize za selekciju Kosova, nakon što je za naš portal Mirsad Đonlagić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i Europske košarkaške federacije (FIBA Evropa), rekao da je "ministar Crnadak KSBiH stavio omču oko vrata"

Podsjećamo, FIBA Europa je dala rok BiH da selekcija Kosova što prije dobije vize za učešće na EP-u u Sarajevu, inače bi se naša zemlja mogla suočiti s ozbiljnim sankcijama.

Crnadak u posljednji trenutak odobrio vize za dječake s Kosova

Jutros u 9 sati smo kontaktirali i hotel u kojem će biti smješteni reprezentativci Kosova. Potvrđeno nam je da još nisu došli, ali da ih očekuju. 

"Delegacija s Kosova još nije došla u hotel, ali ih očekujemo tokom dana. Što se nas tiče mi smo spremni da ih dočekamo", kazao nam je recepcioner u ovom hotelu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije