Učenici škole "Hasan Kikić“ donirali knjige za djecu migrante

Radiosarajevo.ba
Učenici  škole "Hasan Kikić“ donirali knjige za djecu migrante

Učenici O.Š. Hasan Kikić iz Sarajeva su među mnogima koji su se do sada odazvali pozivu portala Radiosarajevo.ba u sklopu akcije #BooksForMigrants.

Prikupili su nekoliko desetaka ilustriranih knjiga i namijenili ih svojim vršnjacima migrantima koji su privremeni dom pronašli u Bihaću.  U  njihovom paketu nalaze se knjige, slikovnice, bajke, bojanke i enciklopedije.

Akcija / #BookForMigrant: Prikupljamo knjige za migrante i izbjeglice

Oko stotinu djece školskog uzrasta smještenih u privremenim prihvatnim centrima Bira, Borići i Sedra u Bihaću, ovog je polugodišta krenulo u školu. Već dobro vladaju bosanskim jezikom, a mnogi od njih mogu se pohvaliti i peticama.

 U akciji #BooksForMigrant, portal Radiosarajevo.ba je do sada sakupio više od 200 knjiga i uputio ih u Unsko-sanski kanton.  

Podsjetimo, kada je naša ekipa boravila među migrantima u Usnko-sanskom kantonu, mnogi od njih rekli su nam da bi željeli imati pristup knjigama za čitanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije