Ispred Sarajevskog aerodroma heroja iz Dohe čeka nekoliko stotina navijača

Radiosarajevo.ba
Ispred Sarajevskog aerodroma heroja iz Dohe čeka nekoliko stotina navijača
Foto: Radiosarajevo.ba / Sreća i veselje, čeka se Tuka!

Do dolaska aviona iz Dohe u kojem se nalazi Amel Tuka i njegov trener Gianni Ghedini ostalo je još manje od pola sata.

Na Sarajevskom aerodromu se neć nalazi nekoliko stotina građana Bosne i Hercegovine, koji su došli da vide heroja iz Katara koji je na Svjetskom prvenstvu u utrci na 800 metara osvojio srebrenu medalju

Oni koji su planirali da dođu na aerodrom, još imaju vremena da se organiziraju, jer je AMEL zaslužio da budu dočekan kao pravi ŠAMPION.  

Kako saznajemo, očekuje se i dolazak Amelove djevojke Amine Pivić. Ona će, prema informacijama koje imamo, prva sa Amelovim roditeljima dočekati budućeg supruga u posebnim prostorijama aerodroma po samom dolasku na pasošku kontrolu, prije prvog obraćenja novinarima.

Priredimo doček za pamćenje: Amel Tuka se sa medaljom vraća u domovinu!

Amel Tuka, sportski heroj Bosne i Hercegovine, sa srebrom oko vrata u svoju domovinu vra ća se danas . Avion sa vicešampionom svijeta i njegovim trenerom Giannijem Ghedinijem trebao bi na Sarajevski aerodrom sletjeti u 11.35 sati. Amel Tuka je večeras donio srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Dolazak aviona iz Dohe planiran je u 11.35 sati, nakon čega će se u 12.15 održati konferencija za medije. 

Planirano je i obraćanje Amela, upravo okupljenim građanima, koji su velikom broju došli da čuju prve riječi našeg heroja. 

Životni put Amela Tuke: "Gazela iz BiH" koja je rođena za medalje

Amel Tuka je večeras donio srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Naš najbolji atletičar osvojio je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi u utrci na 800 metara. "Gazela iz Bosne i Hercegovine" je osuđen na uspjeh i medalje sa velikih takmičenja.

Vrijedi naglasiti da ova  svečanost na Sarajevskom aerodromu neće biti jedina danas u Bosni i Hercegovini. U Kaknju će danas srebrenog momka iz Katara dočekati njegovi sugrađani iz rodnog Modrinja i okolnih naselja, dok je centralna svečanost planirana večeras u 20 sati u Zenici, gdje se očekuje slavlje do jutarnjih sati.  

Senad Tuka, otac Amela Tuke: Ponosan sam, to je moj zlatni sin

Ovdje je prava ludnica. Okupili smo se sat prije utrke. Ima nas 20 i trenutno je kao u hotelu. Svi smo na nogama. Stigla je rodbina i iz Zenice. Tek počinje slavlje, jer nam uskoro dolaze i komšije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije