Senad Tuka, otac Amela Tuke: Ponosan sam, to je moj zlatni sin

A. S.
Senad Tuka, otac Amela Tuke: Ponosan sam, to je moj zlatni sin
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Amel Tuka sa roditeljima

Ovdje je prava ludnica. Okupili smo se sat prije utrke. Ima nas 20 i trenutno je kao u hotelu. Svi smo na nogama. Stigla je rodbina i iz Zenice. Tek počinje slavlje, jer nam uskoro dolaze i komšije. 

To je za Radiosarajevo.ba kazao Nazif Šahinović, zet Amela Tuke, koji nam se prvi javio na telefon u porodičnoj kući našeg srebrenog momka zlatnog sjaja u Modrinju pored Kaknja.

Amela i Nazif Šahinović sa Amelom Tukom - undefined

Foto: Privatni album: Amela i Nazif Šahinović sa Amelom Tukom

Tuka se oglasio: Ljudi, volim vas, vaša podrška mi je bila vjetar u leđa

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji donio srebrnu medalju! Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.

"Iskreno ja sam očekivao zlato. Bio sam uvjeren da će osvojiti jednu od medalja. No i srebro je odlično", dodao je Nazif.

Bravoooooo, Amele: Tuka osvojio srebro u finalu Svjetskog prvenstva

Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.

U općoj ludnici koja vlada u kući telefonsku slušalicu je dao ocu Senadu.

"Presretan sam zbog Amela. Donio je još jednu medalju za našu Bosnu i Hercegovinu. To je moj sin, zlatni sin sa srebrom oko vrata", kazao je Senad Tuka za Radiosarajevo.ba. 

Najviše suza tokom utrke i nakon što je Amel drugi prošao ciljem prolila je Amelova sestra Amela.

"Teško je bilo šta kazati kada sam još pod dojmovima. Sutra ćemo tek biti svjesni šta je Amel donio BiH i kakav je uspjeh ostvario", kazala je Amela Šahinović, koja je dodala da je mama Nermina jedva gledala utrku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije