Zgode i nezgode predsjednika Evropske komisije: Komičan i opasan

Radiosarajevo.ba
Zgode i nezgode predsjednika Evropske komisije: Komičan i opasan
Foto: Al Jazeera Balkans / Jean-Claude Juncker i Miro Cerar

Srdačni pozdravi, komične geste, neprijatno ponašanje su nešto po čemu je javnost zapamtila predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junckera.

U proteklih skoro pet godina često se dešavalo da njegovo ponašanje nije onakvo kako se očekuje od čovjeka koji obnaša ovakvu funkciju.

Navika mu je bila da na važnim susretima potapše nekoga po glavi, pomiluje po licu, poljubi se, uhvati za stražnjicu, odgovori na telefonski poziv tokom press konferencije ili kaže nešto što izazove pažnju javnosti.

Znao je nekada biti i opasan po život. Na obilježavanju godišnjice genocida u Ruandi, prilikom predavanja baklje drugoj osobi malo je falilo da zapali suprugu predsjednika ove zemlje.

Opasna nespretnost predsjednika Evropske komisije: Zamalo nije zapalio prvu damu

Na različite načine se objašnjavaju Junkerove zgode i nezgode. Neki su uvjereni da je to sasvim uobičajno ponašanje, dok neki smatraju da je to uzrokovano konzumacijom alkohola.

Al Jazeera Balkans je izdvojila neke od trenutaka kada nas je predsjednik Evropske komisije čiji mandat ističe pozitivno ili negativno iznenadio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije