Opasna nespretnost predsjednika Evropske komisije: Zamalo nije zapalio prvu damu

Radiosarajevo.ba
Opasna nespretnost predsjednika Evropske komisije: Zamalo nije zapalio prvu damu
Foto: Russia Today / Jean-Claude Juncker zamalo nije zapalio suprugu predsjednika Ruande

Od predsjednika Evropske komisije Jean-Claude Junckera se uvijek može očekivati neočekivano. Zgode, ali mnogo učestalije nezgode Junckera su odavno postale sastavni dio njegove političke karijere.

Neke od njih su zabavne i komične, ali neke vrlo neprijatne, pa čak i opasne. Opasno je bilo u Ruandi gdje je 64-godišnji Juncker prisustvovao prošlosedmičnom obilježavanju 25. godišnjici genocida.

Nakon što je zapalio vatru na spomeniku, prilikom davanja baklje, nespretni predsjednik Evropske komisije zamalo nije zapalio suprugu predsjednika Ruande Paula Kagamea - Jeannette.

Za prisjetiti se trenutka kada je Juncker hodao u dvije različite cipele ili kada je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića uhvatio za stražnjicu.

Sklon je i upotrebi izraza koji nisu tako česti u politici i diplomatiji, pa je tako mađarskog premijer Viktora Orbana nazvao "malim diktatorom", a nedavno je uvrijedio i britansku premijerku Theresu May.

Ono što najviše voli raditi je poljubiti se sa svojim kolegama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije