Mimo nakon velike borbe: Pakao je prošao, osjećam pozitivnu energiju

A. S.
Mimo nakon velike borbe: Pakao je prošao, osjećam pozitivnu energiju
Foto: Privatni album / Mimo Šahinpašić spreman za povratak na male ekrane

Mimo Šahinpašić, poznati novinar i TV voditelj, vraća se na male ekrane sa svojom popularnom emisijom “Vox populi”.

Nakon teške bolesti i avanture koju je početkom godine doživio nakon druge transplantacije bubrega, omiljenog voditelja publika će moći gledati večeras (četvrtak) u okviru OBN Info programa koji počinje u 18.50 sati.

Šahinpašić: Imam lijepu vijest iz Grenobla, dugo nisam bio sretniji

Mimo Šahinpašić stigao u Sarajevo: Sve je super, samo želim kući

Mimo Šahinpašić otputovao u Francusku na transplantaciju: Vjerujem u pobjedu

Podsjetimo, Šahinpašić je u januaru ove godine po drugi put otputovao u Grenoble, gdje mu je uspješno transplantiran bubreg. Proteklih mjeseci, nakon povratka iz Francuske, imao je dvije kontrole koje su uspješno završene i sada je spreman da se vrati na svoje radno mjesto - pred male ekrane.  

„Pakao je iza mene i sada se polako vraćam u normalu. Iskreno, uoči povratka na televiziju imam neki čudan osjećaj, jako čudan. Rano sam se jutros probudio. Pravo mi je neobično. Osjetim neku pozitivnu energiju. Treperim kao kada malo raju primaju u pionire“, kaže Šahinpašić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Kaže da mu podrška kolega nije izostala. Mnogi su ga zvali proteklih mjeseci kada se vratio iz Grenobla.

„Zaista sam imao nevjerovatnu podršku kolega. Hvala svima. Ipak, izdvojio bih dvije osobe. Mog Nećka, koji mi je dao bubreg, i da nije bilo njega ne bi danas ni ja bio ovako nasmijan. I, naravno, hvala mojoj Dajani. To nije žena, to je anđeo“, priča nam Šahinpašić.

Zanimalo nas je da li će mijenjati koncept emisije koja je, u vrijeme kada je on vodio, stekla izuzetno popularnost, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu i dijaspori.   

Mimo Šahinpašić spreman za povratak na male ekrane - undefined

Foto: Privatni album: Mimo Šahinpašić spreman za povratak na male ekrane

„Bit će tek malo drugačije, ali ne mislim da ću nešto spektaklularno mijenjati. Možda će nekada biti malo više slika, malo više informacija. Laganini će to biti, u kojem će biti i onog mog „laprdanja“, govori Šahinpašić.  

Pred svake izbore u Bosni i Hercegovini, Šahinpašić zauzme svoj stav. Tako će biti i u ovih preostalih 10 dana do Općih izbora.

„Sada se i zvanično ja uključujem o priču o Općim izborima. Taj cirkus, koji neko naziva izborima, moram početi raditi, a privatno moji najbliži znaju šta ja mislim o tome“, dodao je Šahinpašić.

Naravno, na kraju razgovora nezaobilazna tema je Fudbalski klub Željezničar, čiji je Mimo veliki navijač.

„Pratim Želju i idem na Željine tekme. Kada je teško, kao što je sada, tek vidim koliko ga volim. I ja sam mislio da će ove sezone biti bolje. Znam da su u drugom dijelu grada, tamo gdje su navijači Sarajeva sada sretno, ali neće to dugo trajati“, naglasio je Šahinpašić, u čijem glasu se osjeti energija i volja da jedva čeka da počne raditi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije