Šahinpašić: Imam lijepu vijest iz Grenobla, dugo nisam bio sretniji

A. S.
Šahinpašić: Imam lijepu vijest iz Grenobla, dugo nisam bio sretniji
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šahinpašić po povratku iz Francuske
Poznati bh. novinar Mimo Šahinpašić, jučer se vratio iz francuskog Grenobla s lijepim vijestima.

Posljednjih mjeseci smo pratili njegovu avanturu nakon druge transplantacije bubrega, a u razgovoru za Radiosarajevo.ba govori o tri dana iskušenja koja je imao proteklih dana u ovom francuskom gradu, gdje je bio na kontroli kod vrhunskog tima francuskih ljekara.

Poznato je da je Šahinpašiću otkazao prvi transplantirani bubreg i da je početkom ove godine pokrenuta akcija nove transplantacije, a o svojoj drami koju je preživio naš poznati novinar, kaže da može i knjigu napisati.

"Iz Grenobla donosim lijepe vijesti, urađena je biopsija, doktori su prezadovoljni. Do detalja su me, u tri dana koliko sam bio na klinici, pregledali i saopštili lijepu informaciju da je moje tijelo prihvatilo transplantirani bubreg i da sam kao nov", našalio se vidno raspoloženi Šahinpašić.

Iz Grenobla su o Šahinpašiću proteklih mjeseci dolazile optimistične prognoze u pogledu njegovog zdravlja. O planovima i povratku na male ekrane, još ne razmišlja.

"Ne bih ništa forsirao s poslom, još je sve svježe. Ipak je ovo  druga transplantacija bubrega. Treba voditi računa da sam specifičan slučaj. Preporuka ljekara je da sam smiren, da iskoristim lijepo vrijeme za malu šetnju i da pazim na sebe. Godinu dana bit ću pod lupom. Poželio sam raditi, ali to još može pričekati", dodao je Šahinpašić.

Iskoristio je priliku da se mnogima zahvali. Posebno veliko hvala uputio je vrijednim ljudima iz Otvorene mreže.

"Pazili su me kao malo koga. Oni su prava raja i hvala Bogu da nešto takvo postoji u ovoj državi, od koordinatora do vozača. Sve to savršeno funkcionira", naglasio je Šahinpašić.

Na kraju, nezaobilazna tema je i Mimina velika ljubav - Željezničar. 

"Željo je sa mnom uvijek. Nada  se da ide sve kako treba. Neka se stadion pravi. Mnogo se oko toga kukalo, kada će gradnja, šta se još čeka. Sada je sve krenulo, ljudi prave odličan posao. Ove godine smo uzeli Kup BiH, drugi smo u državi... Bit će titula", podvukao je Šahinpašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije