Iznenađenje Helem nejsea: Rejdio šou pod videonadzorom, a dogodine novi album

S. H.
Iznenađenje Helem nejsea: Rejdio šou pod videonadzorom, a dogodine novi album
Foto: Arnej Misirlić / Helem nejse

Stihi, Gagara i Toshi, trojac koji stoji iza sarajevske grupe Helem nejse, uspješno je okončao bh. i regionalnu turneju. Svirali su, kažu, od Triglava do Đevđelije.

"Turneja je prošla sjajno. Bilo je tu dosta značajnih festivala poput OK Festa, Ferragosto Jama, Exit Festivala, banjalučkih Dana Muzike, mostarskog Old town street festivala i festival CMC 200 u Slavonskom brodu. Većina naših nastupa je bila super posjećena tako da smo uživali svirati pred mnogobrojnom publikom, jer ipak smisao onoga što radimo i jeste live izvođenje. Najbitnije od svega toga što smo putujući regijom pridobili nove fanove, otvorili mnoga vrata i počeli pripremati teren za rad na duge staze. Upoznali smo mnogo ljudi i stekli jako puno prijateljstava. Muzika briše sve granice. Nastupa neće biti puno do Nove godine, odlučili smo zimski period posvetiti realizaciji šeste sezone naše popularne radijske emisije Helem nejse Rejdio Šou. Hoćete o tome da pričamo?", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Helem nejsea.

Helem nejsovci su ove godine potpisali saradnju sa poznatom diskografskom kućom Croatia Recordsom. Zanimalo nas je šta to znači za Helem nejse i koliko im znači saradnja sa tako velikom diskografskom kućom.

"Uskoro će izaći reizdanje albuma 'Pola čovjek pola jedan' pod labelom Croatia Records i to je jedan jako bitan korak ka širenju i izvozu našeg proizvoda u regiju i Evropu. Nama jako puno znači saradnja sa Croatiom jer pretpostavljamo da će nam otvoriti mnoga vrata i olakšati operaciju na hrvatskom tržištu. Vidjet ćemo kako će se odvijati situacija. Radimo, pa šta bude neka bude", rekli su nam iz Helem nejsea.

Nakon pet godina (167 live emisija) emitiranja na radiju, njihova emisija seli u novi studio, novu atmosferu, ali i potpuno novi koncept i format. Šesta sezona „Helem nejse Rejdio šou“ donosi brojna iznenađenja, a ono što će oduševiti njihovu vjernu publiku jeste činjenica da emisija zvanično dobija i svoj video segment.  Sezona starta 6.oktobra u 22 sata ekskluzivno na www.helemnejse.ba. Podcast je danas vrlo popularan, čak popularniji i od radija.

"Bit će to jedan potpuno novi fol, novi format i novi koncept realiziran u našoj produkciji. Na podcast smo se odlučili jer je format koji najbolje paše našem načinu rada. Sve što nam treba jeste potpuna kreativna sloboda i parče javnog prostora kroz koji možemo zaurlati na svoj način. Za razliku od prethodnih pet godina kada je naš kanal komunikacije sa publikom bio Radio Otvorena mreža, sada će to biti naš website www.helemnejse.ba", rekli su iz Helem nejsea za naš portal.

Helem nejse objavio novi album

Mitsko biće, demon koji čući u svakom Balkancu opjevan je na njihovom drugom studijskom albumu “Pola čovjek, pola jedan” objavljenom u martu ove godine.

"Kabadahija" u izvedbi Helem Nejsea i Marka Louisa

Nasljednik je to uspješnog debitantskog albuma “Go u gostima”, objavljenog 2017, koji je donio četrnaest novih pjesama od kojih su neke već postale veliki hitovi u regiji, od kojih je najveći svakako “Kabadahija”.

Zanimalo nas je kakve su reakcije publike na album, naročito publike van Sarajeva i van granica BiH.

"Reakcije su više nego odlične, pjesme se slušaju, streamaju, spotovi se gledaju. Mi smo prezadovoljni načinom na koji je sve proteklo, posebno u regiji gdje se dosta ljudi već 'zalijepilo' za ono što radimo. Moglo bi to u budućnosti biti jako dobro", rekli su iz Helem nejsea.

Trojac koji sačinjava ovu grupu nikada ne miruje. Za Radiosarajevo.ba su otkrili kako su spremili novi album.

"Nakon što je turneja završila, spremili smo se i otišli u izolaciju na Stihijevu vikendicu u Ustipraču i snimili novi album. Imamo puno novih pjesama i odličnih ideja. Novi materijal bi već početkom iduće godine mogao vani. Radimo ko ludi", otkrili su za naš portal.

Pored podcasta, uskoro će izdati i novi spot.

"Spot ide vrlo brzo. On bi trebao najaviti novi materijal", rekli su nam.

Kako su nam rekli, ponuda za novogodišnji nastup imaju, ali još uvijek ništa dogovoreno.

"Sasvim sigurno, bilo bi super kada bi Novu godinu svirali na nekom zvaničnom dočeku u Bosni I Hercegovini. Do sada nismo imali takav angažman", rekli su iz Helem nejsea za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije