Helem Nejse, Dubioza i Edo Maajka - spektakl na drugoj večeri OK festa

V.A.Z.
Helem Nejse, Dubioza i Edo Maajka - spektakl na drugoj večeri OK festa
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dubioza Kokektiv na OK Festu

Pred skoro deset hiljada ljudi, ljudi, u ritmu omiljenih hitova, sarajevski bend Helem Nejse otvorio je drugu noć OK Festivala koji održava na Tjentištu.

Uprkos prohladnom vremenu i sitnoj kiši koja s vremena na vrijeme rominja u Dolini heroja, atmosfera je podignuta do usijanja. Kao prvi headlineri večeri, Helem Nejse su izveli svoje najveće hitove i dobro razigrali publiku. 

Subotnja veče na OK festu  u cjelosti je posvećena bh. bendovima, i to onim trenutno najaktuelnijima. 

Odmah nakon ovoga, na scenu je izašla Dubioza kolektiv koja je veliki dio svoje ekplozivne energije prenijela na publiku. U svom punom sastavu i izvođačkom kapacitetu, sa nastupom koji izvode na pozornicama širom svijeta, Dubioza je prikazala najbolje iz svog repertoara i pokazala da je treutno najatraktivniji bend u regiji. 

Ponoćni termin rezervisan je za Edu Maajku, čiji je posljedji album Put u plus ocijenjen kao najbolji u protekloj godini. Nažalost, zbog problema s vizom za kosovskog bubnjara, ove večeri uz Edu nije bio njegov sjajni prateći  bend s novog albuma. Ipak, to ne umanjuje  značaj koncerta velikog Ede koji je odlučio da mnogobrojnoj publici pokloni pravi "retro" nastup - sam uz DJ-a. Intenzivno i s mnogo srca - takav je bio nastup slavnog repera na ovogodišnjem OK Festu. 

Vrhunski zvuk i svjetlosni efekti, dobra organizacija kampa u kojem je smješten velik broj publike, atraktivna garnitura izvođača na ovogodišnjem izdanju, historijski značaj Tjentišta i prirodne ljepote nacionalnog parka Sutjeska - sve to čini OK fest najboljim ljetnim festivalom u našoj zemlji. 

Sve su oči i uši uprte u finalno veče u nedjelju 14.07.  kada će kao headlineri (osim Partibreakersa i Pips Chips & Videoclipsa) nastupiti škotska indie-rock atrakcija Franz Ferdinand. 

Za one koji tek žele doći na Tjentište - informacija da su jednodnevne karte u prodaji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije