Baho Topalbećirević danas ponovo na operacionom stolu

A. S.
Baho Topalbećirević danas ponovo na operacionom stolu
Foto: Privatni album / Sabahudin Baho Topalbećirević

Sabahudin Topalbećirević, jedan od najpopularniji bh. sportskih komentatora, danas će po drugi put biti operiran u Centru za srce Tuzla.

Popularni Baho je protekle sedmice bio na operativnom stolu, kada je operaciju vađenja kamena iz bubrega vodio jedan od vodećih urologa u našoj zemlji Mustafa Bazardžanović. Operacija je tada trajala više od dva sata.

“Prva operacija je urađena endoskopskom metodom, nije se radilo o klasičnom operativnom zahvatu. Danas ću imati još jednu takvu operaciju. Hvala svima koji su me proteklih dana zvali telefonom i pisali poruke na društvenim mrežama. Želim samo da se sve ovo završi i da već sutra (utorak, op.a.) idem kući porodici”, kazao je Topalbećirević za Radiosarajevo.ba.

Baho nakon problema sa zdravljem: Zabrinut sam, čeka me još jedan pregled

Sabahudin Topalbećirević, poznati sportski komentator u Bosni i Hercegovini i regionu, sinoć je morao napustiti komentatorsko mjesto, zbog zdravstvenih problema sa bubrezima. Popularni Baho je na Novoj BH direktno prenosio meč play-offa Lige prvaka između Ajaxa i APOEL-a, ali je nakon bolova komentatorsku poziciju prepustio kolegi Adisu Hadžiću.

Podsjetimo, Topalbećirević je 28. augusta na poluvremenu napustio prijenos utakmice play-offa Lige prvaka između Ajaxa i APOEL-a zbog bubrežnih napada.

Ubrzo je prevezen na Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su mu dijagnosticirani problemi s bubrezima.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije