Baho nakon problema sa zdravljem: Zabrinut sam, čeka me još jedan pregled

A. S.
Baho nakon problema sa zdravljem: Zabrinut sam, čeka me još jedan pregled
Foto: Facebook / Sabahudin Topalbećirević

Sabahudin Topalbećirević, poznati sportski komentator u Bosni i Hercegovini i regionu, sinoć je morao napustiti komentatorsko mjesto, zbog zdravstvenih problema sa bubrezima.

Popularni Baho je na Novoj BH direktno prenosio meč play-offa Lige prvaka između Ajaxa i APOEL-a, ali je nakon bolova komentatorsku poziciju prepustio kolegi Adisu Hadžiću.

Zdravstveno stanje Topalbećirevića zabrinulo je mnoge njegove fanove, koji su mu putem društvenih mreža dali veliku podršku.

Baho je u razgovoru za Radiosarajevo.ba sve pojasnio šta se dešavalo u posljednja 24 sata, kada je prvi put osjetio zdravstvene probleme.

„Trenutno sam kući i upravo se spremam da idem u bolnicu. Trebam uraditi jedan važan CT pregled“, priča nam Topalbećirević na početku razgovora.

U njegovom glasu se osjetilo da je nakon svega što mu se dogodilo veoma iscrpljen. Opisao nam je sve šta mu se dogodilo tokom dana, prije nego što je stigao u studio Nove BH i krenuo, da na svoj specifičan način, gledateljima pored malih ekrana dočara atmosferu s jednog od najzanimljivijih susreta play-offa Lige prvaka.

„Prvi napad se desio u 12 sati popodne, kada sam u bolnici dobio voltaren itd i sve ostalo. Bio sam kući popodne i mislio da ću moći odraditi prijenos, ali pred kraj prvog poluvreena se desio stravičan napad. Oni koji su to imali znaju kakvi su to bolovi. Momci, organizatori, tonci sa Nove BH su reagovali svaka im čast, a Hitna pomoć je došla za tri minuta i dala injekciju za bolove. Onda sam otišao na KUM, a danas nastavljam sa pretragama, CT i vjerovatno razbijanje kamenca da bih mogao biti spreman za utakmice reprezentacije BiH. Hvala svima koji zovu, ali ne mogu ni da odgovorim svima, jer sam zaista iscrpljen i hvala kolegi Adisu koji me zamijenio drugo poluvrijeme“, nastavlja Topalbećirević.

Baho nam je ispričao i šta se dogodilo u nastavku, na putu prema Klinici urgentne medicine (KUM) u Sarajevu.

Ekipa Hitne pomoći koja je stigla, odmah mi je dala injekciju protiv bolova. Brzo sam stigao na KUM, gdje sam dobio još jednu dozu lijekova i injekcija. Obavili su odmah pregled na kojem su ustanovili da mi je lijevi bubreg pun kamenja, dok na desnom postoji jedna fleka. Danas ću na kontrolom CT-u vidjeti o čemu se radi“, dodao je Baho.

Zanimalo nas je kako se jutros osjeća i da li ima još bolove.

„Iscprljen sam i malaksao... Duga je bila noć... Iskreno, malo sam i nasikiran. Očekujemo me puno posla, dosta pregleda. Nadam se najboljem i hvala svima koji me zvali da pitaju za zdravlje“, kazao je Topalbećirević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije