Počeo četvrti Bookstan: Građanin/ka svijeta i Fantom slobode

Radiosarajevo.ba
Počeo četvrti Bookstan: Građanin/ka svijeta i Fantom slobode
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Otvaranje 4. Bookstana

Internacionalni festival književnosti Bookstan, svečano je otvoren večeras u Sarajevu. Festival će trajati do 6. jula, a i ovoga puta svim posjetiteljima će ponuditi zanimljiv program i veliki broj raznolikog sadržaja.

Sarajevo spremno za četvrto izdanje Internacionalnog festivala književnosti

Četvrti Bookstan oblikovat će dvije centralne teme: Građanin/ka svijeta i Fantom slobode. Zvanično je otvoren u kino Obala meeting point, a otvorio ga je KAder Abdolah.

Jedan od najznačajnijih sarajevskih fotografa sa francuskom adresom i oficijelni fotograf Internacionalnog književnog festivala Bookstan Milomir Kovačević Strašni u sarajevskoj galeriji Zvono sinoć je otvorio izložbu pod nazivom "Sarajevo u srcu Pariza".

Otvorena izložba Sarajevo u srcu Pariza: Ideja koja je dugo sazrijevala u Strašnom

Na ovogodišnjem Bookstan bit će održana radionica na temu “Književna kolumna” i to u trajanju od 30. juna do 6. jula. Voditelj radionice će biti književni kritičar Vladimir Arsenić, a na radionici će učestvovati 20 studenata iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Orhan Pamuk za Radiosarajevo.ba: Jedino uz multikulturalizam možemo preživjeti

Cvijetić: Ovdje je očajan tko god ima gram mozga, unakaženi smo, beznadni i uplakani

Na ovogodišnjem Bookstanu - Sarajevu će se predstaviti brojni autori i učesnici Bookstana koje možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici Bookstana. A u nastavku teksta pogledajte i kompletan raspored internacionalnog festivala književnosti:

Raspored Bookstana - undefined

Foto: Screenshot: Raspored Bookstana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije