Otvorena izložba Sarajevo u srcu Pariza: Ideja koja je dugo sazrijevala u Strašnom

Radiosarajevo.ba
Otvorena izložba Sarajevo u srcu Pariza: Ideja koja je dugo sazrijevala u Strašnom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Izložba u galeriji Zvono

Jedan od najznačajnijih sarajevskih fotografa sa francuskom adresom i oficijelni fotograf Internacionalnog književnog festivala Bookstan Milomir Kovačević Strašni u sarajevskoj galeriji Zvono večeras je otvorio novu izložbu pod nazivom "Sarajevo u srcu Pariza".

Ovo predstavlja jednu od najvažnijih i najintimnijih izbložbi Strašnog. On je u najavi izložbe kazao da je ova ideja dugo sazrijevala u njemu.

"Od početka sam znao da se ne može realizovati bez učešća svih onih koji su činili dio Sarajeva i koji su se, iz različitih razloga i na razne načine, našli danas u Parizu. Polazeći od tog saznanja, ideja da fotografišem predmet koji svakog od učesnika veže za Sarajevo se jednostavno nametnula sama od sebe. Jer, čega može biti dražeg ljudskom biću od predmeta koji ga podsjeća na prošlost, na grad u kojem je odrastao, na porodicu ili neki nezaboravni trenutak? (…) Iako je danas broj izloženog dostigao simboličnih dvije stotine fotografija, namjera mi je da na ovom projektu nastavim sve dok bude bilo ljudi koji u njemu žele da učestvuju i da mu, pomoću svog ličnog predmeta, doprinesu. Ima tu, naravno, i moje lične priče…", rekao je Strašni u najavi izložbe.

Fotografije će biti izložene u galeriji Zvono u periodu trajanja Bookstana od 2. do 6. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije