Dom mladih / Održan 16. Lino-Fest u prepunoj dvorani: Priznanje za autora Smogovaca

14. 05. 2018. u 11:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Festival dječje pjesme „Lino-Fest 2018“, 16. po redu, održan je ovog vikenda u prepunoj dvorani „Doma mladih“ u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg Festivala je bila „Učimo o Europi“.

U takmičarskom dijelu festivala, 12. maja, nastupili su mališani iz Mrkonjić Grada, Podgorice, Sombora, Zagreba, Goražda, Perasta, Beograda, Mostara, Banja Luke, Nikšića, Niša, Novog Sada, Požege, Sarajeva i Kikinde, izvodeći kompozicije eminentnih autora.

Stručni žiri festivala bili su Hrvoje Hitrec, Minja Subota, Minka Muftić i Marijo Pejić.

Nagrada za najbolji tekst dodijeljen je autorici Maji Rogić za pjesmu „Bijela ptica“, koju je izvela Leona Pilipić iz Zagreba. Nagrada za najbolji scenski nastup dodijeljen je vokalno-plesnoj skupini „B-STARS“ iz Mostara, koja je izvela pjesmu „Zapleši s nama“.

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Dariji Vračević iz Beograda, koja je interpretirala pjesmu „Ove zvezde smo ti i ja“. Treća nagrada stručnog žirija dodijeljena je Neveni Mrvaljević iz Podgorice, za pjesmu „U ritmu ljubavi“, a druga nagrada stručnog žirija Deniz Hodžić iz Sarajeva za pjesmu „Planeta dječija“.

Prva nagrada stručnog žirija pripala je Dini i Paoli Španić iz Zagreba za pjesmu „Crno bijela ljubavna priča“, čija je autorica Maja Rogić. 

Programski savjet Udruge „Libertas“, koja je kreativni producent Festivala „Lino-Fest“, dodijelio je specijalno priznanje zagrebačkom književniku, TV scenaristu i autoru romana i TV serije „Smogovci“ g. Hrvoju Hitrecu za doprinos razvoju, profiliranju i znanstveno-metodičkoj afirmaciji dječje književnosti te razvoju izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela namijenjenih djeci i mladima. 

Specijalno priznanje dodijeljeno je i Mladenu Jeličiću-Troki za doprinos razvoju izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela te muzičko-scenskih manifestacija namijenjenih djeci i mladima.

Predsjednica Organizacijskog odbora Međunarodnog dječjeg festivala „Čarobna frula“ iz Zagreba Mirela Gašpert Bertić dodijelila je autoru  Festivala „Lino-Fest“ dr. sc. Mariju Pejiću priznanje za visoke estetske vrijednosti, originalni autorski koncept i doprinos razvoju međunarodne kulturne suradnje u oblastima muzičke i scenske umjetnosti za djecu.

U revijalnom programu nastupio je hor „Palčići“ pod vodstvom Slavka Olujića, hor „Princess krofne“ pod vodstvom Zlatana Bostandžića, dječja vokalna solistica Ana Bertić iz Zagreba, legendarni Minja Subota te plesna skupina „Bellarte“, koja je izvela kratki plesni performans posvećen popularnoj TV seriji za djecu i mlade „Smogovci“, koja je 1980-ih godina snimljena prema istimenom romanu poznatog zagrebačkog književnika Hrvoja Hitreca, koji je bio gost ovogodišnjeg festivala.

Festival „Lino-Fest“ organiziran je u kreativnoj produkciji Udruge za promociju i kulturne djelatnosti „Libertas“ Sarajevo.

NEMA KOMENTARA