Legendarni Minja Subota nastupa na Lino Festu 2018

Radiosarajevo.ba
Legendarni Minja Subota nastupa na Lino Festu 2018
Foto: Udruga Libertas / Minja Subota

Minja Subota, kompozitor, fotograf, dugogodišnji autor i voditelj poznate dječje emisije „Muzički tobogan“, u subotu, 12. maja 2018., nastupit će u revijalnom dijelu 16. festivala dječje pjesme „LINO-FEST 2018“ u Domu mladih u Sarajevu. Minja Subota će na Lino-Festu izvesti neke od svojih najpoznatijih pjesama.

Minja Subota rođen je u Sarajevu i kaže kako se s radošću sjeća svog djetinjstva koje je proveo u ovom gradu te koristi svaku priliku da posjeti svoj rodni grad.

„Rado dolazim na 'Lino-Fest' u Sarajevo, jer to je, zasigurno, jedan od najkvalitetnijih dječjih festivala u regiji. Gospodin Marijo Pejić je prije 16 godina osmislio koncept ovoga festivala koji ima zabavnu i edukativnu dimenziju i okuplja djecu iz različitih gradova, što je doista za svaku pohvalu, a i organizacija i produkcija festivala su svake godine izuzetno kvalitetne. Sretan sam što sam ponovo u Sarajevu te što sam dio ovog fantastičnog programa za djecu.“, kazao je Minja Subota.

U revijalnom programu će nastupiti i hor „Palčići“ pod vodstvom Slavka Olujića, zbor „Princess krofne“ pod vodstvom Zlatana Bostandžića, te dječja vokalna solistica Ana Bertić iz Zagreba. Revijalni program će biti upotpunjen druženjem s medvjedićem Linom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.

Plesna skupina „Bellarte“ će izvesti kratki plesni performans posvećen popularnoj TV seriji za djecu i mlade „Smogovci“, koja je 1980-ih godina snimljena prema istimenom romanu poznatog zagrebačkog književnika Hrvoja Hitreca, koji će također pratiti ovogodišnji festival. Tema ovogodišnjeg festivala je „Učimo o Europi“.

Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajni „Centra Skenderija“ (Plato Skenderija) po cijeni od 5 KM.

Minja Subota je kompozitor, fotograf, dugogodišnji autor i voditelj poznate dječje emisije „Muzički tobogan“. Za generacije koje su odrastale uz njegove emisije i dječje pjesme, on predstavlja zaštitno lice nekih starih, boljih vremena.

Komponiranje dječjih pjesama i vođenje emisije za djecu „Muzički tobogan“, koja  se počela emitirati 1980. godine, obilježili su njegovu karijeru i život, a pjesme za djecu koje je komponirao postale su antologijske. Pjesma „Djeca su ukras sveta“ s vremenom je postala dječja himna koju i danas mnogi rado pjevaju, dok je „Muzički tobogan“ do danas ostao najpopularnija i najgledanija dječja emisija na području bivše Jugoslavije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije