Bajkoviti kraj za zatvaranje ovogodišnjeg Balet Festa

Radiosarajevo.ba
Bajkoviti kraj za zatvaranje ovogodišnjeg Balet Festa
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / Publika je imala priliku vidjeti baletni kolaž, predstavu bisera baletne umjetnosti

Sinoć su umjetnici vrhunskih baletnih škola iz Maribora, Ljubljane, Splita, Skoplja i Bratislave izveli kolaž Gala balet čime se u Narodnom pozorištu zatvorio uspješni ovogodišnji Balet Fest Sarajevo.

Ljepota pokreta / Najljepši dijelovi klasičnog baleta na zatvaranju Balet Festa
Balet Fest / Bitef Dance Company sarajevskoj publici predstavio poseban baletni izraz
BFS / Mađarski Pecsi Balett s nestrpljenjem čeka večerašnju izvedbu "Carmen"

Na zatvaranju Balet Festa Sarajevo poklonicima baletne umjetnosti priređeni su najljepši dijelovi klasičnog, ali i savremenog baletnog repertoara.

Publika je imala priliku vidjeti baletni kolaž, predstavu bisera baletne umjetnosti, svečanost plesa, znanja, baletne tehnike i umjetnosti.

Balerina Slovenskog narodnog gledališča Ljubljana Giorgia Vailati na jučerašnjoj pres-konferenciji se zahvalila umjetničkoj direktorici narodnog pozorišta Edini Papo za priliku da nastupaju na ovakvom, kako kaže, prestižnom Balet Festu.

Papo je istaknula da je i ove godine uložila velike napore da u Sarajevo i BiH dovede više od 150 eminentnih umjetnika iz regije, EUrope i svijeta, koji su na Balet Festu predstavili vrhunska umjetnička djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije