Dragan Bursać: Dok političari kradu, djecu kao zvijeri vežu za radijatore

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Dok političari kradu, djecu kao zvijeri vežu za radijatore
Foto: Media.ba / Dragan Bursać

Novinar i kolumnista Dragan Bursać komentarisao je stanje u Zavodu Pazarić. Javnosti se obratio preko Facebooka.

"Ovo je naša realnos! Dok političari mučki kradu i za nerad primaju preko pet hiljada maraka, u Pazariću se djeca ometena u razvoju poput zvijeri vežu za radijatore", napisao je.

Zatim je Bursać istakao sljedeće:

"Nekima su ruke vezane iza leđa, djeca u takvom položaju većio dio dana i čitavu noć, kao sužnji robovi!"

Kako je naveo, zbog takvog sadističkog tretmana kod djece su zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje dodavši:

"Stram te bilo državo! Hoće li neko odgovarati za ovo???? P. S. Hvala Sabini Ćudić, što je na vidjelo iznijela ovo zlo, tu pred našim očima!"

Slučaj Zavod u Pazariću: Kako se razotkrivao horor nad nemoćnom djecom

Reakcija Bursaća je jedna od brojnih koja je uslijedila nakon što je zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić objavila fotografije na kojima se vidi nehuman odnos prema djeci, štićenicima Zavoda Pazarić.

Mnoge od reakcija su bile osuđujuće. Građani su protestovali ispred Federalnog Parlamenta i sarajevske Vijećnice gdje se obilježava Međunarodni dan djeteta zahtjevajući da se poduzmu odgovarajuće mjere po ovom pitanju.

Završeni protesti građana zbog stanja u Pazariću: Sutra pred Vladu FBiH

Za sutra, 21. novembra u 12 sati ispred Vlade Federacije su najavljeni novi protesti.

Grupa građana je podnijela krivičnu prijavu pred Tužilaštvom Kantona Sarajevo. Federalni premijer Fadil Novalić se obratio glavnoj tužiteljici Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabini Sarajliji tražeći da djeluje po pitanju stanja u Zavodu Pazarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije