Festival Live Stage: Očekuje se i do 30.000 posjetilaca po danu

B. R.
Festival Live Stage: Očekuje se i do 30.000 posjetilaca po danu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Organizatori muzičkog spektakla Live Stage su obećali sjajnu zabavu

Organizatori muzičkog spektakla Live Stage su obećali sjajnu zabavu za građane i posjetioce glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur je istakao da ima velika očekivanja od ovog muzičkog festivala.

Kao zanimljivu stvar je naveo veliki broj izvođača, te je zbog toga, kako je rekao, vlast Kantona Sarajevo odlučila podržati festival.

Nada se da će sve proteći u najboljem redu i da će ovo biti jedan od festivala koji će se održavati svake godine.

Kazao je da će na raspolaganju posjetiocima festivala biti uposlenici Turističke zajednice.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je objasnio kako će biti izmijenjen režim saobraćaja, te da će biti produžen termin saobraćanja tramvaja.

Naglasio je da će biti besplatan tramvajski prijevoz do početka koncerta.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je obećao da će Ministarstvo učiniti sve da posjetioci da će biti sigurni kojih će biti i do 30.000 po danu.

"Kada su u pitanju aktivnosti koje je poduzelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, do sada su održana dva radno-konsultativna sastanka s organizatorom, a glavni sastanak će biti održan u utorak 23. jula kada će se izdefinisati i ostale mjere i radnje koje će poduzimati i Ministarstvo unutrašnjih poslova, a koje se tiču sigurnosti tokom trajanja festivala... Prema najavama organizatora u navedenim terminima u ta tri dana očekuje se veliki broj posjetilaca od 15.000 do 30.000 po danu", rekao je Katica.

Naveo je da će se obustava saobraćaja vršiti 26. jula od 18 sati, a naredna dva dana od 17:30 sati i to u ulicama Skenderija, Hamdije Kreševljakovića Vrbanja.

U saradnji s Live Stageom će Turistička zajednica snimiti promotivni video koji će biti emotivan tokom festivala.

Live Stage će biti održan od 26. do 28. jula na platou ispred Kulturno-sportskog centra Skenderija. Nastupat će brojni izvođači iz Bosne i Hercegovine i regije.

Bolero: Pistoletto nije slučajno odabrao Sarajevo, Skenderija je posebno mjesto 

U petak, 26. jula će nastupiti Zabranjeno pušenje, Bajga i Bolero. Naredni dan će posjetioci imati priliku uživati u pjesmama Van Gogha, Hladnog piva i Regine. Posljednji dan će biti održani koncerti Crvene jabuke, Kiki Lesendrića i Pilota, te Zostera.

Ulaz je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije