Uplakana Dragana Mirković nakon komemoracije: Tek sam danas postala svesna...

Radiosarajevo.ba
Uplakana Dragana Mirković nakon komemoracije: Tek sam danas postala svesna...
PrtScr / Dragana Mirković

Danas je u svečanoj sali Gradske skupštine Beograda održana komemoracija Šabanu Šauliću, slavnom pjevaču koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Neka je večna slava i hvala velikom Šabanu: Suze i zagrljaji na komemoraciji

Komemoraciji su, osim članova porodice Šaulić - supruge Gordane, sina Mihajla i kćerki Sanele i Ilde - prisustvovali i članovi političkog vrha Srbije, te brojni prijatelji i kolege, javlja ekipa portala Radiosarajevo.ba koja je u Beogradu.

Između ostalih, na komemoraciju je došla i pjevačica Dragana Mirković. Vidno potresena, nije mogla kriti suze.

"Slike su mi prethodnih dana prolazile kroz glavu i neka neverica i ono, kao, negde da to nije moguće", rekla je na početku pjevačica.

"Ja sam jutros doputovala radi ovog svega i tek sam ustvari danas postala svesna da je to istina, jer uvek se čovek negde bori da to možda i nije tako. Dok ne doživite, dok ne vidite, ne možete da verujete", kazala je uplakana Dragana Mirković. 

Dragana i Šaban trebali su nastupiti na zajedničkom koncertu krajem marta u Ljubljani, a Dragana je, nakon Šabanove pogibije, na Facebooku napisala:

"Teško mi je da poverujem, jer legende ne umiru!!!

Koristila sam svaku priliku da ti kažem koliko te poštujem i volim, ali nisam imala divoljno prilika. Beskrajno mi je žao i nema reči kojima bih opisala koliko sam tužna. Jako sam se radovala zajedničkom koncertu u Ljubljani, ali ..."

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, danas će u 15 sati biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Tijelo pjevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su tijelo do Novog groblja. Posmrtni ostaci pjevača bit će u kapeli do 15.00 sati. Podsjećamo, Šaulić je poginuo rano ujutro 17. februara 2019. godine u saobraćajnoj nesreći kod njemačkog grada Bielefielda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije