Neka je večna slava i hvala velikom Šabanu: Suze i zagrljaji na komemoraciji

Radiosarajevo.ba
Neka je večna slava i hvala velikom Šabanu: Suze i zagrljaji na komemoraciji
Foto: Radiosarajevo.ba / Komemoracija Šabanu Šauliću

U Beogradu, u svečanom salu Gradske skupštine, danas je održana komemoracija slavnom pjevaču iz Srbije, Šabanu Šauliću.

Komemoraciji su, osim članova porodice Šaulić - supruge Gordane, sina Mihajla i kćerki Sanele i Ilde - prisustvovali i članovi političkog vrha Srbije, te brojni prijatelji i kolege, javlja ekipa portala Radiosarajevo.ba koja je u Beogradu.

Komemoraciji je prisustvovala Šabanova kuma, Zorica Brunclik, tu su i Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom...

"Teško je prihvatiti istinu, najteže. Šaban Šaulić nije više fizički među nama, kralj narodne muzike. Kada je pevao verovali ste mu jer je u pesmu unosio svoju tananu dušu. Stvorio je toliko ličan stil da niko nije mogao da ga kopira. Počeo je karijeru jako mlad i sarađivao sa mnogim istaknutim umetnicima. Njegove oči bile su ogledalo njegove duše, iskrile su kada je bio veseo i radostan, baš ga tako pamtimo, teško će nam biti, ali ostaće njegova pesma. Neka je večna slava i hvala velikom Šabanu", poručio je predsjednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Dragiša Golubović.

"Naši ljudi tuguju u celom svetu, tuguje region, porodica je neutešna. Kumovi tuguju. Pre nego što bilo šta kažem, uvek sam se pitala što si baš mene izabrao, jer si povučen i tih, a ja sasvim suprotno", rekla je uplakana Zorica Brunclik.

PRIČA

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, danas će u 15 sati biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Tijelo pjevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su tijelo do Novog groblja. Posmrtni ostaci pjevača bit će u kapeli do 15.00 sati.

Podsjećamo, Šaulić je poginuo rano ujutro 17. februara 2019. godine u saobraćajnoj nesreći kod njemačkog grada Bielefielda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije