Spremite se: Krajem juna stiže nova knjiga o Harryju Potteru

Radiosarajevo.ba
Spremite se: Krajem juna stiže nova knjiga o Harryju Potteru
Foto: You Tube / Harry Potter

Autorica serijala planetarno popularnog ciklusa knjiga o dječaku čarobnjaku Harryju Potteru, J. K. Rowling najavila je četiri nova nastavka knjige o svom najpoznatijem protagonisti.

Bajka autorice Harry Pottera: Primala socijalnu pomoć, a danas ima bogatstvo

Knjige će, prema najavama, biti zasnovane na činjenicama i događajima iz svijeta čarobnjaka.

Informacija je objavljena na zvaničnoj stranici Pottermore.com, gdje je J. K. napisala da je bila inspirirana izložbom Britanske biblioteke pod nazivom "Harry Potter: Historija magije".

Serijal će se zvati "Harry Potter: Putovanje kroz" (engl. Harry Potter: A Journey Through) i biti zasnovan na lekcijama koje se uče školi za čarobnjake u Hogwartsu.

"Pripremite se da još više zaronite u bogatu historiju magije (bilo da je to vaš sopstveni svijet magije, ili magičan svijet kojeg je stvorila J. K. Rowling) sa novim serijalom kratkih e-knjiga", navela je autorica.

Prva knjiga bit će objavljena 27. juna, i bavit će se istraživanjem odbrane od mračnih vještina i napitaka i herbiologiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije