'Bohemian Rhapsody' najiščekivaniji filmski naslov ove godine

Radiosarajevo.ba
'Bohemian Rhapsody' najiščekivaniji filmski naslov ove godine
Foto: Vox / Bohemian Rhapsody
Biopic o legendarnom bendu je bio u izradi vrlo dugo: pred gotovo deset godina je Brian May, gitarist benda, objavio da se radi na scenariju koji je na početku bio zamišljen kao biografski film o frontmenu Queena, Freddyju Mercuryju.

Ulogu slavnog pjevača je originalno trebao igrati Sasha Baron Cohen, a redateljska palica se dodijelila Bryanu Singeru (X-men, The Usual Suspects, Superman Returns...)

Cinema City: Stiže srbijanski Južni vetar, te Bohemian Rhapsody i Orašar

U međuvremenu i glavni glumac i redatelj su napustili ovaj projekt radi kreativnih neslaganja, prvenstveno neslaganja sa članovima benda, prenosi 24sata.hr

Preostali su aktivni queenovci, May i Roger Taylor, željeli da se fokus filma proširi i na djelovanje benda. Na kraju smo dobili kombinaciju svega toga, na mjesto Baron Cohena doveden je Rami Malek, a film je dovršio redatelj Dexter Fletcher.

Već se u ranim fotografijama uočila zapanjujuća sličnost s Mercuryjem, no je li to bilo dovoljno za utjelovljenje uloge legendarnog pjevača?

Filmovi koji dugo zapnu u produkcijskom “paklu” izradi rijetko kada ispadnu dobri, no je li ovaj iznimka? Je li opravdao status najočekivanijeg filma ove jeseni?

Kliknite na video i doznajte...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije