Cinema City: Stiže srbijanski Južni vetar, te Bohemian Rhapsody i Orašar

Radiosarajevo.ba
Cinema City: Stiže srbijanski Južni vetar, te Bohemian Rhapsody i Orašar
Foto: Cinema City / Bohemian Rhapsody

Od 1. novembra na repertoar Cinema Cityja stižu četiri nova filmska naslova, Bohemian Rhapsody, Južni vetar i Orašar i četiri kraljevstva.

Bohemian Rhapsody je biografska muzička drama u kojoj glavne likove tumače Rami Malek, Joseph Mazzello, Aidan Gillen...

Bohemian Rhapsody je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i da, sjajnoj glazbi. Slavljenje Freddijeva talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers...

Južni vetar je kriminalistička akcija srpskog redatelja Miloša Avramovića, u kojoj glavne likove tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, a premijerno na programu Cinema Cityja je od 2. novembra.

Film prati dešavanja u životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, kada stvari u njegovom životu počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni Car, dobro radi. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.

Orašar i četiri kraljevstva (The Nutcracker and the Four Realms) je porodična avantura u kojoj glavne uloge igraju Keira Knightley, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez...

Kad se Clara nađe u čudnom i mističnom paralelnom svijetu Zemlje snježnih pahulja, Zemlje cvijeća i Zemlje slatkiša, mora nadvladati zloslutno Četvrto kraljevstvo i njegovu tiransku vladaricu kako bi vratila mir u nestabilan svijet...

Pored tri nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji horor Noć vještica sa Jamie Lee Curtis i Judy Greer, u glavnim ulogama, zatim akciju 22 milje u kojoj glavne uloge tumače Lauren Cohan, Mark Wahlberg, Iko Uwais.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi Stopalići, Hotel Transilvanija 3:
Praznici počinju i Vili kočnica.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu:
www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije