Intervju za slušanje i učenje

Elvis J. Kurtović
Intervju za slušanje i učenje
Više puta sam obećao popraviti svoju kolumnu koja je dosegla dno novinarstva i pretvorila se u autorovo traženje štela i vezica.

Neću više počinjati sa "imate li koga u... (kantonu, ministarstvu, na fakultetu...)?" i trudit ću se da vam budem od koristi.

Već sam vas podučavao kako da pravilno koristite frazu "e da si mi jučer došao...!"

Znači, naučili smo kako preveslati onoga koji traži uslugu od nas koristeći lošije fraze "znam ja njega, ali klima mu se fotelja, sprema mu se haps, bolje da ne interveniram!" ili lukaviji termin "e da si mi jučer došao!... bio s čovjekom, mogao sam ga pitati..."

Nakon što smo savladali "e da si mi jučer došao!" izraz, vrijeme je da naše znanje nadogradimo novom frazom.

Ali prije toga priča o uspjehu jednog momka odraslog na Alipašinom.

On se bavi videoprodukcijom, živi u SAD-u u blizini Seattlea, njegove radove vidjeli su milioni gledatelja, a nedavno je angažiran da za novi album čuvene grupe Blink 182 radi tzv. official lyrics videoklipove:

Zato sam za današnju kolumnu odlučio napraviti intervju s ovim inovativnim umjetnikom i bar nakratko promijeniti svoj stil "ja sam najpametniji, ja sve znam, ja najbolje guzim, e jesam pojeo najbolju janjetinu, e da Putin i Trump hoće mene poslušati"...

Ovako je ispalo:

Znači danas smo naučili frazu "znaš šta bi ti meni mogao uraditi?" koja je neophodna za uspjeh svih onih koji se još nisu dočepali statusa "umjetnika koga žena izdržava".

Našao sam Mocu koji je odmah naletio na moju uvježbanu frazu "znaš šta bi ti meni mogao uraditi?", a on se čini idealna žrtva jer je izgleda neka dobra duša koja često svojim filmovima pomaže humanitarne projekte:

Svi mi znamo kako uspjeti u životu (ulizivanjem onima koji su "viši od nas" i bježanjem od onih "koji su niži od nas"), ali moji savjeti idu korak naprijed jer sadrže i neke cake bazirane na poznavanju psihologije. Mnogima je pomogla moja vježba iz područja autosugestije (trebate stalno ponavljati: "Ja hoću, ja mogu, ja imam štelu!) a danas smo, uz pomoć Moce koji nije slutio šta se krije na kraju intervjua, naučili i frazu "znaš šta bi ti meni mogao uraditi?"... 

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" ne odražavaju nužno stavove i mišljenja redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije