Lada Largus od 13.600 KM: Dotjeran klon odbačenog Dacia Logana MCV

J. M.
Lada Largus od 13.600 KM: Dotjeran klon odbačenog Dacia Logana MCV

Lada je ažurirala popularni putnički karavan i dostavni van Largus, usklađivanjem eksterijera s korporativnim stilom brenda. 

Iako se očekivalo da će Largus preuzeti dizajnerski X-jezik novih modela Lade (Vesta, XRAY, Granta), to se ipak nije desilo. Umjesto toga Largus je dobio logotip Lada na novoj rešetci hladnjaka, natpis branda na zadnjim krilnim vratima i nove aluminijske točkove.

lada_largus_005.jpg - undefined

Foto: Lada

Uporedo sa stilskim ažuriranjima na automobilu, došlo je i do funkcionalnih promjena koje povećavaju udobnost i sigurnost.  U svim nivoima opreme uvedena je nova tkanina presvlake sjedala, kao i funkcija isključivanja rasvjete glave kada se isključi paljenje.

U nivou opreme Comfort, ugrađena su dva stražnja zvučnika (pored dva prednja), što poboljšava kvalitetu zvuka standardnog audio sistema. Uz dostavnu van verziju, u Comfort nivou opreme dostupan je Plus paket koji donosi električno upravljana grijana ogledala, parking senzore i krovne šine. 

lada_largus_006.jpg - undefined

Foto: Lada

Inače, Lada Largus je model koji uživa veliku popularnost na ruskom tržištu nakon što je AvtoVAZ prije sedam godina kupio licencu za odbačeni Dacia Logan MCV

Lada Largus: Zašto odbačeni model Dacije bilježi rekordne prodajne rezultate

Riječ je o pouzdanom automobilu, razvijenom od Renaulta, koji nudi dosta prostora - do 2350 litara za prtljag!

lada_largus_002.jpg - undefined

Foto: Lada

U godinama koje su uslijedile Lada je zamijenila Renaultov 1,6 litarski benzinac svojim motorom iste zapremine (87 ili 106 KS) što je značajno smanjilo cijenu. Tako osnovna Lada Largus 1.6 Standard (87 KS) u Rusiji košta svega 496.710 rubalja, odnosno 13.600 KM!  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije