Pogledajte protestnu šetnju za Dženana Memića u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Pogledajte protestnu šetnju za Dženana Memića u centru Sarajeva
Brojne Sarajlije danas su se okupile ispred SCC-a kako bi još jednom protestnom šetnjom zatražili pravdu u slučaju Dženana Memića.

Više o skupu, ali i slučaju, možete pogledati na ovom LINKU.

Stotine Sarajlija, nakon okupljanja ispred SCC-a, počeli su šetnju prema zgradi Tužilaštva gdje će ponovo izraziti vapaj i zatražiti istinu u ovom slučaju. Saobraćaj od Skenderije prema Baščaršiji je obustavljen.

Traže da svoju odgovornost za istragu u slučaju Dženan Memić iskažu sve nadležne institucije, kao što je Tužilaštvo KS-a, Sud KS-a, Tužilaštvo FBiH, Komisija za sigurnost KS-a i Nezavisni odbor za reviziju i nadzor komesara MUP-a KS-a. Svima navedenim poslali su određena pitanja u vezi sa slučajem Memić i zahtijevaju hitne odgovore na svoja pitanja i zahtjeve. Sve to stoji u dokumentu "Zahtjevi za poduzimanje radnji i davanje informacija u predmetu ubistva Dženana Memića".

Zanimljivo je da proteste osiguravaju i pripadnici privatne osiguravajuće kuće, a sve prolazi u mirnoj atmosferi i u apsolutnom redu.

Trenutno su prosvjednici prošli Dom sindikata na Skenderiji i zaputili se ka zgradi Tužilaštva KS-a.

Pogledajte šta su na terenu zabilježili naši reporteri:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije