Sarajevo traži istinu i pravdu za Dženana Memića!

E.H.
Sarajevo traži istinu i pravdu za Dženana Memića!
Današnje suđenje u slučaju Dženan Memić, na kojem će se pojaviti i svjedokinja Alisa Mutap, koja je u noći stradanja bila zajedno s Memićem, pobudilo je veliko zanimanje javnosti.

Baš kao što je to bilo i onda kada se dogodila tragična smrt ovog 22-godišnjeg mladića, kada su građani na ulicama izrazili svoje nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom i istragom koja je tada provedena u ovom slučaju i danas građani Sarajeva izlaze na ulice.

Ovog puta protest građana je organiziran s ciljem iskazivanja nezadovoljstva napretkom istrage i suđenja o Dženanovom ubistvu, a protestnici su se u 12.05 sati okupili ispred tržnog centra SCC u samom centru Sarajeva.

Ispred SCC-a je okupljeno više stotina građana Sarajeva koji šalju poruke policijskom komesaru Vahidu Ćosiću pitajući: "Komesaru, zašto ne daš dokumente".

"Mi nismo kupili amneziju, Ne smeta vam udarac s leđa, ali vas traženje istine vrijeđa, Ko je sljedeći" neki su od slogana koje danas građani Sarajeva poručuju na ovim protestima.

Okupljeni su krenuli prema zgradi Tužilaštva, gdje će ponovno zatražiti da svoju odgovornost za istragu u slučaju Dženan Memić iskažu sve nadležne institucije, kao što je Tužilaštvo KS-a, Sud KS-a, Tužilaštvo FBiH, Komisija za sigurnost KS-a i Nezavisni odbor za reviziju i nadzor komesara MUP-a KS-a.

Veliki broj pripadnika MUP-a KS-a zadužen je za osiguravanje reda i mira na današnjim protestima, a također tu su i pripadnici hitne pomoći.

Podsjećamo, više od osam mjeseci prošlo je od smrti Dženana Memića, koji je stradao 8. februara dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži, a zatim i preminuo 15. februara na UKCS-u. Njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani, koji su se i danas okupili na protestima tim povodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije