Produžen pritvor bratu Alije Delimustafića: On pušten na slobodu uz iste optužbe

S. H.
Produžen pritvor bratu Alije Delimustafića: On pušten na slobodu uz iste optužbe
Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca Mirsadu Delimustafiću, bratu Alije Delimustafića, koji je uhapšen u akciji Pravda.

Ove informacija potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

"Pritvor je produžen Mirsadu Delimustafiću, Zoranu Lončaru i Izetu Musiću zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela", potvrdila je Bavčić.

Među prvim koji su uhapšeni u ovoj akciji bio je i Alija Delimustafić, brat Mirsada Delimustafića, a koji je nedavno pušten iz pritvora uz još četvero prethodno uhapšenih: Jusufa Škrijelja, Lejle Cerić i Suade Hadžić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo iskazalo je nezadovoljstvo zbog puštanja iz pritvora četvero uhapšenih u akciji ''Pravda'' Alije Delimustafića, Jusufa Škrijelja, Lejle Cerić i Suade Hadžić. 

Glasnogovornica tog tužilaštva Azra Bavčić Feni je kazala da su pušteni nekoliko sati nakon što je održano ročište o produženju pritvora.

Naglasila je da nije moguće da je Sud tri sata nakon ročišta odlučio da ih pusti na slobodu, a da su pred sobom imali prijedlog na 20 stranica i 690 dokaza.

Podsjećamo, riječ je o velikoj policijskoj akciji koja traje još od 11. novembra, a svi uhapšeni u okviru nje dovode se u vezu s krivičnim djelima - organizirana kriminalna grupa u vezi s krivičnim djelima - zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca, pranje novca i prevara, saopćeno je ranije povodom ove akcije iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije