Alija Delimustafić pušten iz pritvora

S. H.
Alija Delimustafić pušten iz pritvora
Anadolija / Alija Delimustafić
Prema nezvaničnim informacijama bivši ministar za unutrašnje poslove BiH Alija Delimustafić pušten je iz pritvora.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo sumnjiči Delimustafića, Škrijelja i još deset osoba da su godinama učestvovali u prevarama s nekretninama, pribavljajući višemilionsku imovinsku korist.

Prilikom hapšenja kod sebe je imao crnu torbu i veću količinu novca.

Nakon toga, pripadnici MUP-a RS-a odveli su ga u stan gdje je izvršen pretres.

Delimustafić se, navodno, pripremao za bijeg iz države, a prema navodima pojedinih medija, on se zaputio na Tajland.

Njemu je bio određen jednomjesečni pritvor na prijedlog Tužilaštva KS-a Kantonalnom sudu Sarajevo, kao i pojedinim osobama koje su uhapšene u akciji Pravda, te će tako 30 dana u pritvoru provesti Alija Delimustafić, Jusuf Škrijelj, Suada Hadžić, Lejla Cerić i Samira Skorupan.

Podsjećamo, akcija Pravda počela je u ranim jutarnjim satima u petak, 11. novembra, kada su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva KS-a i u saradnji s Ministarstvom za unutrašnje poslove Republike srpske i hrvatskim USKOK-om počeli s pretresima i hapšenjima na preko 40 lokacija diljem BiH i u dijelu Hrvatske.

Tokom ove akcije uhapšeno je 17 osoba, a sve one se dovode u vezu s nizom krivičnih djela, među kojima su: organizirana kriminalna grupa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca, pranje novca i prevara, navedeno je u saopćenjima prethodnih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije