Otvorena Merlinka, festival queer filma u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Otvorena Merlinka, festival queer filma u Sarajevu
/ Otvaranje Merlinke 2017, Foto: SOC
U Sarajevu je sinoć otvoren peti festival queer filma Merlinka u Sarajevu.
Festival koji pomjera granice, širi toleranciju i uvijek donese nešto novo, i ove godine okuplja značajan broj poštovalaca iz cijele BiH.
 
Jedna od organizatorica iz Sarajevskog otvorenog centra, Lejla huremović, za Radiosarajevo.ba kaže:  
 
"Bila nam je čast da festival otvorimo filmom Neizgovoreno, koji je nasto u našoj produkciji a pod režiserskom palicom Elme Islamović. Film je jako emtivan jer je u filmu govorila mama od jedne protagonistice filma. Publika je na maminu izjavu ona je moje dijete, reklo bi se jednostavnu, ali koja u sebi sadrži sve ono neizgovoreno, jako emotivno reagovala. U publici je sjedio veliki broj LGBTI osoba koje nemaju dobar odnos sa roditeljima, koji svaki dan vode borbe za prihvatanje i razumijevanje. I iz tog razloga se nadamo da će ovaj film doći do velikog broja roditelja od LGBTI osoba, i da će imati isti efekat kao što je imao sinoć na otvorenju", rekla je Huremović i pozvala publiku da im se pridruži Merlinki i danas.

"Danas nastavljamo program od 16h pa sve do kasno u noć kada će nas zabavljati queer umjetnički kolektiv House of Flamingo sa njihovim drag queen showom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije