Danas oblačno i slab snijeg: Meteorolozi objavili prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i slab snijeg: Meteorolozi objavili prognozu do subote
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan Sedlo -5, Jajce -4, Bugojno -3, Banja Luka, Brčko, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla -2, Bijeljina -1, Gradačac i Zenica 0, Drvar, Prijedor, Srebrenica i Zvornik 1, Bihać, Grude i Trebinje 2, Široki Brijeg 3, Mostar i Stolac 4, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 957 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Stabilnije, pri tome hladno vrijeme, uz preovladavajuće sjeverno strujanje, u cijeloj zemlji uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u jutarnjim satima. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i izbjegavati teže aktivnosti. Na jugu sunčanije, ali uz jaku buru, što će remetiti osjet ugode. 

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno, uz mogućnost provijavanja slabog snijega. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka temperatura zraka oko 2 stepena.

U četvrtak  u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U petak  u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama se prognozira kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U subotu  u Bosni prije podne dosta niske naoblake ili magle po kotlinama. U drugom dijelu dana sunčano. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije