Zloglasni pedofil koji je zlostavljao 200 djece nasmrt izboden u zatvoru

Radiosarajevo.ba
Zloglasni pedofil koji je zlostavljao 200 djece nasmrt izboden u zatvoru
Foto: The Sun / Richard Huckle

Muškarac iz Britanije, osuđen zbog seksualnog zlostavljanja 200 djece u Maleziji, nasmrt je izboden u britanskom zatvoru.

Riječ je o Richardu Huckleu iz Kenta, na jugu Engleske, a ubijen je u zatvoru u Yorku.

On je 2016. osuđen na 22 doživotne kazne zatvora, nakon što je priznao 71 tačku optužnice za zlostavljanje djece stare između šest mjeseci i 12 godina.

Te zločine činio je osam godina - od 2006. do 2014.

Kako se navodi, Huckle je napadnut „improvizovanim nožem" u zatvorskoj ćeliji.

Tokom suđenja je objavljeno da je u njegovom kompjuteru pronađeno više od 20.000 fotografija maloljetne djece, kao i snimci zlostavljanja. Sudija je tada izjavio da visina kazne najbolje prikazuje koliko je javnost zgrožena njegovom „kampanjom silovanja".

„Zaista je veoma rijetko da sudija mora da kazni seksualne zločine ovih razmjera, a koje je počinila samo jedna osoba", naveo je sudija.

Huckle, koji je radio kao fotograf, uhapšen je na londonskom Gatwick aerodromu u decembru 2014. godine. Prvi put je posjetio Maleziju sa 18 ili 19 godina, da bi godinama nakon toga tamo odlazio na dobrovoljni rad, podsjeća BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije