Žena koju mnogi smatraju najzaslužnijom za Bidenov preokret u Georgiji

0
Radiosarajevo.ba
Žena koju mnogi smatraju najzaslužnijom za Bidenov preokret u Georgiji
Facebook / Stacey Abrams

Joe Biden preuzeo je vodstvo u Georgiji, a mnogi smatraju da je za njegov preokret najzaslužnija Stacey Abrams. 

Podaci iz Bidenovog štaba jasno stavljaju do znanja da ako osvoji Georgiju mogao bi da bude na korak do 270 elektorskih glasova koji garantuju pobjedu na izborima. 

Mnoge Bidenove prestalice širom SAD zahvaljuju se Abrams na društvenim mrežama za njene napore na terenu koji su doveli do ovog rezultata.

Abrams godinama tvrdi da ova država može biti bojište i da ona može postati plava, demokratska.

Nakon neuspjele kandidature za guvernera 2018. godine, formirala je neprofitnu organizaciju s ciljem borbe protiv suzbijanja birača i povećanja broja birača u rasnim zajednicama. 

Ova Savezna Država nosi 16 elektorskih glasova, prema informacijama, prebrojano je 99 posto glasova i Biden je u tijesnom vodstvu.

No, još uvijek je rano govoriti o pobjedniku jer se broje preostali glasovi, a razlika je izuzetno mala. Moguće je čak i da dođe do ponovnog prebrojavanja listića jer je razlika manja od 0,5 posto.

Prema neslužbenim rezultatima, Biden je dosad sakupio 264 elektorska glasa, dok Trump na svom kontu ima 214 elektora. Za ulazak u Bijelu kuću kandidatima je potrebno minimalno 270 elektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije