Zemljotres jačine 6,0 po Richteru potresao Grčku

Radiosarajevo.ba
Zemljotres jačine 6,0 po Richteru potresao Grčku
Foto: Twitter / Zemljotres u Grčkoj

Snažan zemljotres osjetio se u 8:23 sata u Grčkoj.

Prema mjerenjima EMSC-a, zemljotres čiji je epicentar bio u moru kod Krete je bio jačine 6,0 po Richterovoj skali na dubini od 56 kilometara, 266 kilometara južno od Atine.

Kako navode grčki mediji, podrhtavanje je trajalo dugo i osjetilo se i u Atini i u mnogim dijelovima zemlje. 

"Najjači potres koji sam ikada osjetio. Kuća se strašno tresla. Uplašilo me, bojao sam se da neće prestati. Vrlo dugih nekoliko sekundi", napisao je jedan stanovnik Grčke. 

M6.0 #earthquake strikes 179 km W of #Irákleion (#Greece) 5 min ago. Effects reported by eyewitnesses: pic.twitter.com/4drIGtN8TR

Podsjećamo, tlo u regiji zatreslo se snažno jučer prvi put oko 3.55 sati, i od tada je na području Albanije, Bosne i Hercegovine, ali i Jadranskog mora zabilježeno više od 50 zemljotresa, podaci su Evropskog seizmološkog centra.

Snažan zemljotres u Albaniji odnio je 23 života, te napravio veliku materijalnu štetu, dok je u zemljotresu čiji je epicentar bio u blizini Nevesinja nastala materijalna šteta.

 Više informacija o zemljotresu u Grčkoj bit će poznato uskoro...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije