Indija: Šestogodišnja djevojčica u noći oteta iz kuće, silovana i ubijena

Fena
Indija: Šestogodišnja djevojčica u noći oteta iz kuće, silovana i ubijena
Policija ispituje nekoliko osoba u vezi s brutalnim silovanjem i ubistvom šestogodišnje djevojčice u sjevernoj indijskoj državi Haryana.

Tijelo nesretne djevojčice pronađeno je nedaleko od kuće odakle je oteta 8. decembra ove godine. Unakaženo tijelo i stravičan zločin šokirali su cijelu zemlju izazivajući bijes. Majka djevojčice je rekla da traže pravdu.

"Policija još uvijek nije nikoga uhapsila", rekla je majka za BBC. Privedena su trojica očevih rođaka, ali niko nije osumnjičen.

Zbog pritiska javnosti vlada je formirala specijalni istražni tim. Lokalno stavnovništvo je izašlo na proteste. Porodica žrtve traži da istragu preuzmu državni istražni organi, jer ne vjeruju lokalnoj policiji.

Djevojčica je oteta iz kuće tokom noći, a policija sumnja da napadač živi u okolici. Porodica i mještani su postavili ultimatu policiji tražeći brzu reakciju ili će "protesti eskalirati".

Česta silovanja i seksualna zlostavljanja u Indiji su razlog što građani sve češće traže strožije kazne uključujući i smrtnu kaznu za silovatelje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije