Zeman opet u elementu: U nekim gradovima BiH već se vijore crne zastave ISIL-a

Radiosarajevo.ba
Zeman opet u elementu: U nekim gradovima BiH već se vijore crne zastave ISIL-a
Još se nije slegla prašina od njegovih nedavnih optužbi da bi "BiH mogla postati europska baza terorista", a Miloš Zeman ponovo nije štedio riječi na račun naše zemlje.

U redovnom sedmičnom intervjuu privatnoj televiziji TV Barandov, Zeman je ponovo upozorio da pobjeda nad tzv. Islamskom državom na Bliskom Istoku prijeti da izazove metastaze terorizma u Europi. Još preciznije, da "islamski terorizam stvori svoju europsku bazu u Bosni i Hercegovini".

"Rasprostranjena je iluzija da Islamska država slabi kako gubi teritorije. Rak ima svoje metastaze a one su jednako smrtonosne kao tumor sâm. Nedavno sam upozorio na fenomen stranih boraca. Oni se nakon pada ISIL-a mogu premjestiti u Afganistan, gdje će nastati nova Islamska država. Također, a time sam naljutio mnoge političare, mogu stvoriti europsku bazu, na primjer, u BiH. Јer se već sada u nekim gradovima BiH vijore crne zastave ISIL-a", kazao je sinoć Zeman.

Zeman je podsjetio da su, kako je kazao, u "građanskom ratu u bivšoj Јugoslaviji, muslimanski borci iz inostranstva pohitali u pomoć Bošnjacima, znači muslimanima".

"Znači postoji izvjestan rizik da se u BiH stvori europska baza islamskog terorizma", kazao je češki predsjednik Miloš Zeman, čije će riječi vjerovatno ponovo izazvati burne reakcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije