Završena akcija traženja: U eksploziji plina u Rusiji poginulo 39 osoba

Radiosarajevo.ba
Završena akcija traženja: U eksploziji plina u Rusiji poginulo 39 osoba
FOTO: Screenshot / Ruševine zgrade u gradu Magnitogorsk

Broj poginulih u eksploziji plina u stambenoj zgradi u gradu Magnitogorsku povećan je na 39, potvrdio je Boris Dubrovskiy, guverner Chelyabinskog, javlja Anadolu Agency (AA).

Šestero djece je među žrtvama tragedije do koje je došlo zbog eksplozije plina nakon čega se urušio dio desetospratne zgrade.

Aleksandr Chupriyan, pomoćnik ministra za vanredne situacije Rusije, potvrdio je da je izvučeno i posljednje tijelo i da više niko nije ostao ispod ruševina. Istakao je i da je završena akcija traženja i spašavanja.

Devetomjesečna muška beba koja je u utorak pronađena ispod ruševina skoro 36 sati nakon eksplozije zadobila je ozbiljne povrede, ali je u stabilnom stanju u pedijatrijskoj bolnici u Moskvi.

Ona je do glavnog ruskog grada, udaljenog 1.400 kilometara od Magnitogorska, prevezena avionom Ministarstva zdravstva.

Eksplozija se dogodila 31. decembra u deseterospratnici u gradu Magnitogorsku, u ruskoj regiji Chelyabinsk. Snažna eksplozija izazvala je urušavanje zgrade. U zgradi se nalazilo više od 100 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije